Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump S-A SUCIT: A anunțat că RENUNȚĂ la o promisiune

Donald Trump nebun

Preşedintele SUA, Donald Trump, a semnat joi un ordin prin care amână cel puţin pentru şase luni mutarea ambasadei SUA din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, făcând astfel un pas înapoi într-o promisiune din timpul campaniei electorale, informează agenţiile internaţionale de presă.

Respectiva promisiune a provocat proteste din partea palestinienilor, care au susţinut că transferul ambasadei SUA la Ierusalim ar putea pune în pericol procesul de pace israeliano-palestinian, scrie agerpres.ro.

Citește și: Denisa Manelista a revenit acasă: Ce i-au făcut medicii

Dar, Casa Albă a menţionat în anunţul privind amânarea acestei mutări ca ea va avea loc în final şi a cerut ca decizia luată acum de Trump să nu fie considerată 'nicidecum un pas înapoi făcut de preşedinte în sprijinul său puternic pentru Israel şi pentru alianţa SUA-Israel'.

'Preşedintele Trump a luat această decizie pentru a mări şansele de succes ale negocierilor pentru un acord între Israel şi palestinieni, respectându-şi obligaţia solemnă de a apăra interesele de securitate ale Americii', a explicat purtătorul de cuvânt al Casi Albe, Sean Spicer.

Citește și: Acuzat că a adus-o pe Denisa Manelista în starea asta, impresarul cântăreței rupe tăcerea

'Dar, aşa cum (Trump) şi-a afirmat repetat intenţia de a muta ambasada, întrebarea nu este 'dacă' această mutare va avea loc, ci 'când'', a subliniat el.

De fapt, decizia cu privire la transferul ambasadei SUA din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim a fost luată cu mai mult de două decenii în urmă, dar toţi preşedinţii americani au semnat la fiecare şase luni un ordin prin care se amână această mutare. Trump a semnat şi el un asemenea ordin chiar în ziua în care expira cel semnat de Barack Obama.

Citește și: SCANDAL în Biserica Ortodoxă, la mănăstirea unde mai multe măicuțe au rămas însărcinate: Un călugăr a lăsat GRAVIDĂ o credincioasă / VIDEO

În timpul recentei sale vizite în Israel şi în teritoriile palestiniene, Trump s-a abţinut să abordeze public acest subiect.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.