Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump s-a umplut de laudele miniştrilor săi chemaţi la Casa Albă

trump

Membrii cabinetului preşedintelui american Donald Trump s-au adunat luni la Casa Albă pentru o reuniune menită să demonstreze preocuparea faţă de rezolvarea problemelor de pe agenda prezidenţială, după săptămâni întregi de controverse legate demiterea la 9 mai a directorului FBI James Comey. Dar cei strânşi în jurul mesei au venit să-i aducă elogii preşedintelui, şi nu să se concentreze asupra controverselor din jurul său, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Membrii de cabinet au luat rând pe rând cuvântul pentru a vorbi cu exuberanţă despre... preşedinte, care părea să radieze de bucurie, sorbindu-le cuvintele, în cadrul primei sale reuniuni oficiale cu cei mai înalţi responsabili ai administraţiei - o revărsare de laudă şi slavă în clar contrast cu furtuna din jurul lui Trump, confruntat cu o mulţime de crize, începând cu investigaţiile privind presupusele legături dintre campania sa electorală din 2016 şi Rusia.

Citeşte şi: Secret Service se implică în scandalul dintre Trump şi fostul director FBI

Cel mai mare rapsod a fost nimeni altul decât şeful de personal de la Casa Albă Reince Priebus, frecvent criticat de vechi consilieri ai lui Trump şi văzut adesea ca fiind la un pas distanţă de la a fi demis, cu toate că zvonurile privind plecarea sa din funcţie s-au dovedit premature. "Din partea întregului personal cu răspundere din jurul dvs, Dle Preşedinte, vă mulţumim pentru onoarea şi binecuvântarea pe care ni le acordaţi de a sluji agenda prezidenţială şi poporul american şi vom continua să muncim din greu în fiecare zi pentru a înfăptui aceste obiective", a declarat Priebus.

În ce-l priveşte, Trump a considerat reuniunea o trecere în revistă a ceea ce el consideră a fi realizări majore ignorate de detractorii săi, cu toate că până acum a fost ocolit de succese legislative semnificative. "Am fost cei mai activi cu putinţă şi aproape într-un ritm record. În foarte scurt timp vom vedea rezultate uimitoare. Oamenii sunt surprinşi. Se întâmplă foarte repede" - a spus Trump.

Unul din principalii săi adversari, liderul democrat din Senat, Chuck Schumer, nu a ratat ocazia de a distribui un clip în care parodiază întâlnirea de la Casa Albă. "Michelle, cum îmi stătea părul azi dimineaţă când am ieşit de la sală?", o întreabă Schumer în clip pe una dintre asistentele sale. "Aveţi un păr extraordinar. Nimeni nu are păr mai grozav ca dvs", răspunde aceasta.

Schimb de FOCURI într-o staţie de metrou din Munchen. Poliţia intervine în forţă - FOTO

Reince Priebus nu a fost singurul care a profitat de ocazie pentru a-l elogia pe liderul de la Casa Albă.

"Este cel mai mare privilegiu al vieţii mele să fiu vicepreşedinte. Preşedintele îşi ţine cuvântul dat poporului american", a declarat vicepreşedintele Mike Pence.

Iar ministrul agriculturii, Sonny Perdue, şi-a luat peste picior colegii care spuseseră că s-au întors de curând din străinătate, afirmând: "Tot vorbim de călătorii internaţionale, eu tocmai ce-am venit înapoi din Mississippi şi vă plac şi cei de acolo".

Ambasadoarea SUA la ONU, Nikki Haley - care anul trecut, pe când era guvernatoare a statului Carolina de Sud, şi-a declarat susţinerea faţă de fostul rival al lui Trump, Marco Rubio - a apreciat că instalarea lui Trump la Casa Albă înseamnă "o nouă zi la Naţiunile Unite". "Acum avem o voce foarte puternică. Oamenii ştiu ce înseamnă SUA. Ştiu ce nu acceptăm. Şi ne privesc altfel. Cred că comunitatea internaţională ştie că am revenit" - a spus Haley.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.