Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE/Schimb de FOCURI într-o staţie de metrou din Munchen. Poliţia intervine în forţă - FOTO

AP
politie germania

UPDATE 11:48 am. Patru persoane, printre care o poliţistă, au fost rănite într-un incident armat care a avut loc la o gară regională din apropiere de Munchen (capitala landului Bavaria, al treilea oraş ca mărime din Germania), iar singurul atacator a fost arestat, a anunţat poliţia germană, potrivit DPA şi EFE.

Incidentul a avut loc pe peronul staţiei Unterföhring, într-o suburbie din nord-estul oraşului Munchen, după ce un bărbat a deschis focul atunci când i s-au cerut actele de identitate. Bărbatul a fost rănit în momentul în care poliţia a ripostat cu foc şi se află în stare gravă. 

Poliţia a anunţat că femeia poliţist a fost grav rănită, fiind atinsă de mai multe gloanţe, şi că doi trecători au suferit răni minore. Poliţista este în stare critică, ea fiind împuşcată în cap.

UPDATE 11:24 am. Un incident armat s-a produs la o gară regională din apropiere de Munchen (capitala landului Bavaria, al treilea oraş ca mărime din Germania), a anunţat marţi poliţia germană pe Twitter, care a relatat că cel puţin o persoană a fost rănită şi că zona a fost securizată, transmit Reuters şi AFP, potrivit agerpres. DPA a relatat că persoana rănită este un poliţist şi că bărbatul înarmat a fost şi el rănit.

'În timpul operaţiunii de la staţia Unterföhring lucrurile au escaladat până la folosirea armelor de foc. Cel puţin o persoană a fost rănită', anunţă poliţia federală.

Citeşte şi: Secret Service se implică în scandalul dintre Trump şi fostul director FBI

Potrivit unui reprezentant al poliţiei, la ora actuală 'situaţia este sub control' şi nu există pericol pentru populaţie. La faţa locului s-a deplasat o unitate specială a poliţiei, precum şi un elicopter. 

Potrivit postului Bayerische Rundfunk, circulaţia trenurilor pe această linie în direcţia Unterföhring a fost provizoriu închisă. 

Poliţia bavareză a anunţat că motivaţia incidentului 'nu este nici politică, nici religioasă'. Nu există nicio dovadă că în incident a mai fost implicată vreo altă persoană, potrivit sursei citate.

Citeşte şi: Rusia se teme de militarii americani din Polonia şi ameninţă cu represalii

Capitala Bavariei a fost îndoliată vara trecută, după ce un adolescent în vârstă de 18 ani care a semănat teroare într-un restaurant McDonald's şi un centru comercial a ucis nouă persoane, înainte de a se sinucide în momentul când poliţia se pregătea să-l aresteze. 

Tânărul, care suferea de probleme psihice, era fascinat de autorul masacrului comis cu cinci ani înainte, în aceeaşi zi: norvegianul Anders Behring Breivik, care a ucis 77 de persoane.

Ştire iniţială: Un incident armat s-a produs la o gară regională din apropiere de Munchen (capitala landului Bavaria, al treilea oraş ca mărime din Germania), a anunţat marţi poliţia germană pe Twitter, care a relatat că cel puţin o persoană a fost rănită şi că zona a fost securizată, transmite Reuters.

Postul de radio bavarez a transmis că incidentul de la Munchen nu pare a fi unul terorist.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.