Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump șantajează UE: Liderul de la Casa Albă amenință că va suprataxa mașinile importate din UE dacă nu obține un acord comercial

cloudfront.net
trump-donald

Preşedintele american Donald Trump a ameninţat miercuri să impună noi taxe vamale pentru importurile de maşini europene dacă negocierile între Washington şi Bruxelles nu vor duce la încheierea unui nou acord comercial, relatează AFP şi Reuters, potrivit agerpres.ro.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ - Directorul general al fermei de porci deținute de fiul lui Liviu Dragnea, CONDAMNAT la 7 ani de închisoare de Tribunalul Bucureşti

"Încercăm să ajungem la un acord. Este foarte dificil să ajungi la un acord cu ei, cu UE. Dacă nu ajungem la un acord, vom impune tarife vamale", le-a declarat jurnaliştilor liderul de la Casa Albă, care a primit duminică un raport al Ministerului Comerţului privind industria automobilă al cărui conţinut a rămas până acum confidenţial.

El dispune acum de un termen de 90 de zile pentru a impune sau nu taxe suplimentare asupra maşinilor şi echipamentelor auto europene.

Anterior în cursul acestei săptămâni, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat că preşedintele SUA a promis că nu va impune noi tarife de import asupra maşinilor europene pentru moment.

Trump a vorbit miercuri despre raportul Ministerului Comerţului, numindu-l studiu.

"L-am analizat foarte atent. Am văzut rezultatele. Problema este dacă putem încheia sau nu un acord cu UE care să fie corect", a spus preşedintele SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.