Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump se disculpă la TV: A sunat la 'Fox&Friends' şi a spus că nu se aşteaptă să fie inculpat în scandalul ucrainean

Agerpres
Donald Trump

Donald Trump afirmă că nu se aşteaptă să fie inculpat în scandalul ucrainean şi consideră că democraţii nu au ”absolut nimic” care să-l incrimineze, în pofida declaraţiilor martorilor în audieri publice potrivit cărora a blocat un ajutor acordat Ucrainei cu scopul de a exercita presiuni asupra Kievului pentru a-i investiga rivali politici, relatează The Associated Press, potrivit news.ro.

”Cred că e foarte greu să fii inculpat atunci când nu ai făcut nimic”, a declarat vineri, la “Fox & Friends”, locatarul Casei Albe.

Trump a subliniat că, în cazul în care Camera Reprezentanţilor îl va inculpa prin vot, salută un proces în Senat.

Citește și: Rareș Bogdan o închide pe Viorica Dăncilă: Stă între patru pereți, pentru că pe stradă este huiduită și apostrofată .

Martori - inclusiv diplomaţi de la Departamentul de Stat, actuali şi foşti ambasadori şi un fost analist specializat în Rusia de la Casa Albă - au furnizat probe în cadrul audierilor publice în Camera Reprezentanţilor, în ancheta în vederea inculpării (”impeachment”) miliardarului republican.

Potrivit acestor mărturii, Trump a ordonat în mod explicit unor oficiali din cadrul Guvermului american să colaboreze cu avocatul său personal Rudy Giuliani în dosarul ucrainean, o ţară foarte dependentă de ajutorul Washingtonului în respingerea agresiunii Rusiei.

Însă Trump subliniază că a blocat un ajutor militar numai cu scopul de a eradica corupţia din Ucraina.

El a continuat să promoveze vineri o teorie a conspiraţiei potrivit căreia Ucraina s-a amestecat în alegerile americane din 2016, la doar o zi după ce o consilieră de la Casa Albă a respins-o, în audieri, drept o ”ficţiune”.

Trump a sunat la “Fox & Friends” vineri şi a declarat că el a încercat să eradice corupţia în această ţară din Europa de Est atunci când a blocat un ajutor militar, în vară.

O convorbire la 25 iulie cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski se află în centrul anchetei din Camera Reprezentanţilor în vederea destituirii preşedintelui republican, care doreşte să clarifice presiuni pe care acestea le-a exercitat în vederea anchetării rivalilor săi politici şi blocării unui ajutor militar în valoare de aproape 400 de milioane de dolari.

Citește și: Cutremur în piață! Cinci giganți se retrag din România

”Nu a existat niciun ajutor reciproc («quid pro quo»)”, a subliniat el, contrazicând astfel declaraţii ale unor martori audiaţi în anchetă.

O fostă analistă specializată în Rusia de la Casa Albă a amintit joi că teoria potrivit căreia Ucraina s-a aflat în spatele amestecului în alegerile americane din 2016 a fost lansată de Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.