Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump și-a luat SFETNIC de MARCĂ: Cine îi dă sfaturi noului ales al americanilor

Donald Trump Jr.

Preşedintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, s-a consultat joi pentru a doua oară în decurs de câteva zile cu Henry Kissinger, unul din cei mai cunoscuţi diplomaţi americani ai secolului trecut, transmite AFP.

Kissinger, evreu din Germania emigrat în SUA în 1938, a fost secretar de stat, consilier pentru securitate naţională al preşedinţilor Richard Nixon şi Gerald Ford şi a ghidat politica externă americană în timpul războiului rece cu Uniunea Sovietică. A promovat apropierea Statelor Unite de China la începutul deceniului 1970, iar pentru acordurile de pace de la Paris, care au pus capăt intervenţiei militare americane în Vietnam, a primit în 1973 premiul Nobel pentru pace. Mai controversate au fost contribuţiile sale la lovitura de stat din Chile, din 1973, şi la bombardamentele asupra Cambodgiei, în timpul războiului din Vietnam.

Citește și: Angela Merkel anunță DEZASTRUL: Acordul dintre UE și SUA a PICAT

Acum în vârstă de 93 de ani, Kissinger şi-a exprimat în timpul campaniei electorale preferinţa pentru candidata democrată la preşedinţie, Hillary Clinton, care după părerea sa, exprimată într-un interviu pentru revista "The Atlantic", ar fi promovat un "model tradiţional, deschis spre exterior şi internaţionalist" al Americii.

Cu toate că nu a fost favoritul fostului diplomat, Trump a declarat că îl "respectă enorm pe dr. Kissinger" şi că a fost mişcat de disponibilitatea acestuia de a-i prezenta opiniile sale, anunță Agerpres.

Potrivit agenţiei France Presse, care observă lipsa de experienţă a lui Donald Trump în politica externă, viitorul preşedinte înclină spre izolaţionism, spre deosebire de adversara sa din campanie, Hillary Clinton, care ar fi dus o politică mai intervenţionistă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.