Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Angela Merkel anunță DEZASTRUL: Acordul dintre UE și SUA a PICAT

TTIP

Cancelarul german Angela Merkel a recunoscut joi, cu ocazia vizitei de rămas bun efectuată la Berlin de preşedintele american Barack Obama, că acordul de liber schimb dintre Uniunea Europeană şi SUA (TTIP) nu mai poate fi semnat, având în vedere aşteptările privind politica mai protecţionistă pe care ar dori să o aplice viitorul lider de la Casa Albă, Donald Trump, relatează AFP.

'M-am implicat mult în realizarea acestui acord de liber schimb cu SUA, am avansat în negocieri, dar acum ele nu se pot finaliza', a indicat Angela Merkel, ea manifestându-şi totuşi speranţa că 'într-o zi' s-ar putea ajunge la încheierea acestei înţelegeri.

Citește și: Ele sunt femeile care fac SEX mai DES: Studiu pe 210.000 femei

'Ceea ce ne uneşte este convingerea comună că mondializarea trebuie organizată uman, politic, dar nu este posibilă o întoarcere la vremea de dinaintea mondializării', a mai spus şefa guvernului german.

Acordul TTIP a fost intens susţinut de Obama şi Merkel, însă în interiorul UE s-au afirmat în ultima vreme tot mai multe voci împotriva lui, mai ales în Franţa, în contextul îngrijorărilor că o asemenea înţelegere va implica o relaxare a normelor sociale, ecologice şi de sănătate în statele blocului comunitar.

Citește și: MOMENTE GROAZNICE: CE a putut să mănânce un rechin, într-un acvariu imens / VIDEO

Speranţele semnării acordului au fost diminuare şi de discursul rezervat al lui Trump faţă de liberul schimb, viitorul preşedinte manifestându-şi intenţia de a denunţa alte acorduri de acest fel pe seama cărora el pune pierderea locurilor de muncă în SUA.

Citește și: Brad Pitt anunță că va scoate casete COMPROMIȚĂTOARE cu Angelina Jolie

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.