Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump şi Greta Thunberg, faţă în faţă la Forumul Economic de la Davos

davos-world-economic-forum2012

Peședintele american Donald Trump şi activista pentru mediu Greta Thunberg se vor afla marţi faţă în faţă la Forumul Economic de la Davos, Elveţia, principala temă a întâlnirii din acest an fiind schimbările climatice și modul în care acestea afectează lumea, scrie Mediafax.

Peședintele american Donald Trump, adolescenta suedeză Greta Thunberg, șeful Uber Dara Khosrowshahi, noul director al FMI Kristalina Georgieva, cancelarul german Angela Merker sau președintele Băncii Centrale Europene Christine Lagarde se numără printre oaspeți.

Principala temă a întâlnirii din acest an sunt schimbările climatice și modul în care acestea afectează lumea, analiștii așteptându-se ca Trump să conteste această abordare.

Pentru ediția din acest an Donald Trump este socotit drept principala atracție a evenimentului, iar activista de mediu Greta Thunberg este așteptată să vină cu mesaje puternice, după ce a ajuns în Alpi folosind transportul în comun.

Trump va transmite marți ceea ce organizatorii descriu drept o adresă specială, oferind brandului său de populism participanților care reprezintă guvernele, companiile, băncile centrale și organizațiile transnaționale.

Citește și: Mitch McConnell, liderul majorităţii republicane din Senat, propune reguli menite să grăbească procesul de impeachment al lui Trump

Două ore mai târziu, Thunberg - Persoana Anului 2019 potrivit revistei Time - va deschide o dezbatere despre cum se poate evita o „apocalipsă climatică”.

Președintele Donald Trump a părut că o ia peste picior pe Thunberg, afirmând în septembrie, la summitul ONU privind acțiunile climatice, despre acesta că pare o "fată foarte fericită pe care o așteaptă un viitor strălucit și extraordinar".

Președintele american a exprimat în multe rânduri faptul că este sceptic în privința schimbărilor climatice provocate de oameni, iar administrația sa a refuzat să facă din acest lucru o prioritate.

Ministrul iranian de externe, Mohammad Javad Zarif, nu va participa la reuniunea anuală a Forumului Economic Mondial de la Davos din această săptămână, deoarece organizatorii săi au „schimbat brusc agenda”, a declarat luni purtătorul de cuvânt al ministerului de externe.

"El a fost programat să participe ... dar au schimbat brusc programul și nu am fost de acord cu programul. Deci nu va participa la Davos", a spus Abbas Mousavi la o conferință săptămânală televizată.

World Economic Forum a fost lansat în 1971 pentru a îmbunătăți starea lumii. În jur de o treime dintre participanți vin din mediul de afaceri, printre care conducători de companii precum Coca-Cola, Goldman Sachs și IBM, alături de finanțistul George Soros, fostul premier britanic Tony Blair, Mark Zuckerberg, creatorul facebook sau liderul formației U2 Bono.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.