Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump şi Xi Jinping i-au stabilit soarta Coreii de Nord: Ce urmează să facă cele două super-puteri

Donald Trump Xi Jinping

Preşedintele american, Donald Trump, şi omologul său chinez, Xi Jinping, au convenit luni în cadrul unei convorbiri telefonice să maximizeze presiunile asupra Coreii de Nord printr-o aplicare riguroasă a rezoluţiilor Consiliului de Securitate al ONU, a anunţat luni Casa Albă, relatează AFP.

Cei doi responsabili au discutat 'în legătură cu dispreţul manifestat de Coreea de Nord faţă de comunitatea internaţională şi eforturile sale de a destabiliza Asia de Nord-Est', a adăugat preşedinţia americană, scrie agerpres.ro.

Citește și: Replici dure între jurnalistul Dan Tapalagă și adjunctul lui Coldea: ‘…ieșiți în față ca un bărbat și spuneți: Cum era pe canapeaua lui Coldea?’

Donald Trump se află la New York pentru a participa la Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite, în cadrul căreia va rosti marţi primul său discurs în calitate de preşedinte al SUA, însă Xi Jinping nu participă în acest an la eveniment.

Miniştrii afacerilor externe din ţări membre ale Consiliului de Securitate al ONU se vor reuni joi pentru a discuta cu privire la proliferarea armelor de distrugere în masă şi ameninţarea nucleară reprezentată de Coreea de Nord.

Citește și: Scandal în sistemul medical: Statul vrea să introducă 9 medicamente noi pe lista de compensate și gratuite, dar nu are bani să le acopere

'Vom avea numeroase ocazii să discutăm despre aceasta cu numeroşi lideri internaţionali', a declarat luni dimineaţa secretarul de stat american Rex Tillerson, înaintea unei reuniuni cu omologii săi japonez şi indian la New York. 'Rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU vorbesc într-adevăr ele însele' şi exprimă 'o viziune unanimă a ceea ce trebuie să se facă pentru ca Phenianul să-şi modifice atitudinea', a adăugat el.

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat în această vară două serii de sancţiuni din ce în ce mai ferme împotriva Phenianului, ultima fiind adoptată după cel mai puternic test nuclear nord-coreean. China şi Rusia au manifestat reticenţe faţă de dorinţa SUA de înăsprire a sancţiunilor, dar au votat în cele din urmă rezoluţiile.

Citește și: Inedit! Ce țară se opune intrării României în Schengen și din ce motiv

Washingtonul a cerut de atunci Beijingului şi Moscovei să facă mai multe presiuni pentru a determina regimul liderului nord-coreean Kim Jong-Un să renunţe la ambiţiile nucleare şi să revină la masa negocierilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.