Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump tulbură apele în G7 - ia în considerare posibilitatea de a-l invita pe Vladimir Putin la viitorul summit

whatdoesitmean.com
trump putin

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat duminică, în cadrul summit-ului G7 de la Biarritz, Franța, că ia în calcul posibilitatea de a-l invita pe președintele Rusiei, Vladimir Putin, la următorul summit al organizației, care va avea loc în 2020 în SUA, potrivit Bloomberg și TASS.

Trump declarase săptămâna trecută că susține ideea revenirii la formatul G8 prin readmiterea Rusiei în organizație. „Cred că este potrivit ca Rusia să facă parte din grup. Deci cu siguranță văd posibilă revenirea la G8. Iar dacă cineva ar face această mișcare, sunt cu siguranță dispus să mă gândesc la asta”, a spus liderul de la Casa Albă.

Rusia a fost exclusă în 2014 din G8 din cauza anexării Peninsulei Crimeea și a implicării Kremlinului în războiul civil din Ucraina.

Rareș Bogdan a 'explodat' la adresa Danei Gîrbovan: 'Tupeul doamnei este maxim'. Ce l-a scos din minți pe liderul PNL

Marea Britanie, Germania, Franța și Canada s-au opus în repetate rânduri revenirii la formatul G8 până când Vladimir Putin nu va face concesii în ceea ce privește situația din Ucraina.

Preşedintele în funcţie al Consiliului European, Donald Tusk, a declarat sâmbătă că există mai multe motive pentru care Rusia nu poate fi acceptată din nou în Grupul ţărilor puternic industrializate.

„În urmă cu un an, în Canada, Donald Trump a sugerat reinvitarea Rusiei în G7, afirmând că anexarea Peninsulei Crimeea de către Rusia a fost parțial justificată și că trebuie să acceptăm acest lucru. Sub nicio formă nu putem fi de acord cu această logică”, a declarat Tusk.

Summitul Grupului ţărilor puternic industrializate se desfășoară în perioada 24-26 august în staţiunea Biarritz, situată în sud-vestul Franţei. Uniunea Europeană este reprezentată de Donald Tusk, preşedintele în funcţie al Consiliului European, la reuniunea cu liderii ţărilor din G7 - Canada, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie şi Statele Unite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.