Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump, un nou mesaj ameninţător către Coreea de Nord: Ce le-a transmis comuniştilor

Daily Star
Trump Kim Coreea

"Lumea doreşte pace, nu moarte!", a scris pe Twitter vineri preşedintele american, Donald Trump, după noile sancţiuni votate în unanimitate de Consiliul de Securitate al ONU împotriva Coreii de Nord, relatează AFP. "Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite s-a pronunţat cu 15 voturi la zero în favoarea noilor sancţiuni împotriva Coreii de Nord. Lumea doreşte pace, nu moarte", a scris Donald Trump.

Citește și: Liviu Dragnea anunță REFERENDUM: 'Da, cât de repede' / VIDEO

Consiliul de Securitate al ONU a înăsprit vineri sancţiunile împotriva Coreii de Nord printr-un vot unanim asupra unei rezoluţii americane care abordează aprovizionarea cu petrol şi chestiunea muncitorilor nord-coreeni din străinătate. Cei 15 membri ai Consiliului de Securitate, prezidat în decembrie de Japonia, au adoptat textul vineri în jurul orelor 13.30 (18.30 GMT). Este a noua serie de sancţiuni impuse de ONU, deosebit de severe, dintre care ultimele trei au fost adoptate la iniţiativa americanilor după un test nuclear şi mai multe tiruri cu rachete efectuate de Phenian, conform Agerpres.

Citește și: Elena Udrea anunță APOCALIPSA pentru Laura Codruța Kovesi și lansează alt ATAC la adresa lui Traian Băsescu: 'Vremea în care va da socoteală e aproape'

Rezoluţia îi vizează în special pe expatriaţii nord-coreeni, toţi fiind obligaţi să se întoarcă acasă până la sfârşitul lui 2019. Proiectul iniţial prevedea un termen de 12 luni. Mai multe mii de nord-coreeni lucrează în străinătate, mai ales în Rusia şi China, generând preţioase venituri în valută pentru ţara lor. Potrivit ONU, ei muncesc în "condiţii apropiate de sclavie". Textul înăspreşte cu precădere unele dispoziţii incluse în rezoluţii precedente, în special reducând livrările de petrol brut şi rafinat care provin majoritar din China. Aprovizionările cu produse petroliere trebuie în consecinţă să scadă cu 75%, şi nu cu 90% cum au dorit iniţial Statele Unite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.