Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump va anunţa sâmbătă nominalizarea sa pentru Curtea Supremă

Agerpres
Donald trump semneaza

Preşedintele american Donald Trump a confirmat că va anunţa sâmbătă numele nominalizatei sale pentru locul rămas vacant în Curtea Supremă a SUA după decesul lui Ruth Bader Ginsburg, relatează dpa potrivit Agerpres.

Trump a postat marţi pe Twitter că va face anunţul la Casa Albă.

Democraţii cer administraţiei republicane şi majorităţii din Senat să nu facă nominalizarea pentru acest loc înainte de alegerile din noiembrie, afirmând că învingătorul în scrutinul pentru Casa Albă ar trebui să-l aleagă pe noul judecător în Curtea Supremă.

Republicanii au anunţat că vor merge mai departe cu procesul de nominalizare, deşi rămâne neclar dacă votul de confirmare va avea loc înainte de alegeri.

Vor trece mai mute săptămâni între alegeri şi începutul activităţii noului congres, în debutul lui ianuarie. Sondajele arată că republicanii sunt în prezent în pericol de a pierde majoritatea în Senat, în timp ce Trump se află şi el în spatele candidatului democrat Joe Biden.

Ruth Bader Ginsburg, care a murit săptămâna trecută la vârsta de 87 de ani după o luptă cu cancerul, era percepută drept o judecătoare liberală. Trump a numit deja doi judecători ai Curţii Supreme în mai puţin de patru ani, ambii percepuţi drept conservatori. Judecătorii sunt numiţi pe viaţă în curtea formată din nouă judecători.

Constituţia SUA prevede că preşedintele nominalizează pentru această poziţie judecători federali, care trebuie apoi confirmaţi de Senat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.