Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump va semna miercuri noul acord trilateral USMCA între SUA, Mexic și Canada

Black News
USMCA

Preşedintele american Donald Trump va semna miercuri noul acord comercial trilateral negociat luni întregi cu Mexicul şi Canada, dar şi cu opoziţia democrată din Congres, a făcut cunoscut joi un responsabil de la Casa albă, potrivit AFP preluat de agerpres.

Este ultimul act al unui proces foarte lung. De la instalarea sa la Casa Albă, în ianaurie 2017, Donald Trump a denunţat acordul comercial care lega cele trei ţări din 1994, NAFTA, considerând că acesta a dus la dispariţia a numeroase locuri de muncă în Statele Unite.

După negocieri îndelungate şi nenumărate peripeţii, noul acord de liber-schimb dintre Statele Unite Mexic şi Canada (USMCA) a fost adoptat la jumătatea lui ianuarie de Congresul american.

Versiunea finală a acordului, care conţine amendamente discutate de cele trei ţări, modernizează tratatul NAFTA, semnat de fostul preşedinte american Bill Clinton în urmă cu peste 25 de ani. Textul modifică regulile privind comerţul auto şi digital, legislaţia mexicană a muncii, proprietatea intelectuală şi sistemele de reglementare a unor diferende destinate investitorilor.

USMCA amendat a fost deja ratificat de Mexic la 10 decembrie şi urmează să fie adoptat de Canada fără probleme în săptămânile viitoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.