Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Trump vrea să participe la un miting de campanie în Florida un stat-cheie în alegerile prezidenţiale de la 3 noiembrie

TWITTER
Donald Trump

Donald Trump vrea să participe la un miting de campanie, sâmbătă, în Florida un stat-cheie în alegerile prezidenţiale de la 3 noiembrie -, la doar câteva zile după ce a plecat din Spitalul Militar Walter Reed, unde era îngrijit după ce s-a infectat cu noul coronavirus SARS-CoV-2 şi în timp ce democraţii îi pun la îndoială capacitatea de a guverna, relatează AFP, potrivit news.ro.

”Cred că voi încerca să fac un miting de campanie sâmbătă seara, dacă avem suficient timp să-l organizăm, dar vrem să avem un miting, probabil în Florida, sâmbătă seara”, a declarat Trump la Fox News, cu o voce uneori răguşită.

Cu puţin timp mai înainte, medicul său a deschis uşa întoarcerii sale la activităţile publice - începând de sâmbătă -, afirmând că preşedintele a ”reacţionat per ansamblu extrem de bine la tratamentul” împotriva covid-19.

Sâmbătă va fi a zecea zi de când miliardarul republican a fost testat pozitiv, iar ”pe baza traiectoriei unor diagnostice avansate pe care echipa le face, mă aştept ca preşdintele să-şi poată relua activităţile publice la acel moment, fără vreun risc”, a anunţat medicul Casei Albe Sean Conley, fără să anunţe dacă Trump a fost testat negatov cu covid-19.

Citește și: Lovitură de teatru! Nu Mihail Neamțu este propunerea PMP pentru funcția de viceprimar al Capitalei

Devansat în sondaje de către rivalul său democrat Joe Biden, cu 26 de zile înainte de alegerile prezidenţiale, tribunul vrea să-şi reia campania, întreruptă în mod brusc de boală la 2 octombrie.

Spitalizat vineri, el s-a întors, trei zile mai târziu, într-o punere în scenă teatrală, la Casa Albă.

După ce a postat mai multe înregistrări video dezlânate pe contul său de Twitter, Donald Trump a acordat joi primul său interviu de când a fost diagnosticat.

În acest interviu dezlânat, de peste o oră, la Fox Business, el a catalogat-o talmeş-balmeş drept ”monstru” pe democrata Kamala Harris - prima parteneră de cursă de culoare, care poate deveni prima femeie vicepreşedintă a Statelor Unite -, drept ”deficient intelectual” pe Joe Biden şi - în mod neobişnuit - i-a atacat pe cei doi cei mai lioiali secretari ai săi - Mike Pompeo şi Bill Barr.

În ceea ce priveşte noul coronavirus, care a ucis peste 210.000 de oameni în Statele Unite, preşedintele în exerciţiu, în vârstă de 74 de ani, care este clinic obez, a reafirmat că se simte în mare formă.

ÎNDOIELI CU PRIVIRE LA CAPACITĂŢILE LUI TRUMP

Donald Trump suferă ”de o disociere a realităţii, care ar fi amuzantă, dacă n-ar fi criminală”, a reacţionat preşedinta democrată a Camerei Reprezentanţilor Nancy Pelosi, amintind greul bilanţ al Statelor Unite, cea mai îndoliată ţară din lume de pandemia covid-19.

Apoi - o adevărată lovitură de trăsnet -, ea a nunţat că urmează să prezinte vineri o lege în vederea înfiinţării unei Comisii de anchetă cu privire la capacităţile lui Donald Trump de a conduce Statele Unite.

Această Comisie se înscrie în al 25-lea Amendament al Constituţiei americane, care prevede ca preşedintele să cedeze frâiele puterii vicepreşedintelui, dacă nu mai este în măsură să guverneze.

Nancy Pelosi urmează să prezinte textul într-o conferinţă de presă, la Congres, vineri, la ora 14.15 GMT (17.15, ora României).

Este o adevărată declaraţie de război adresată republicanilor, care au reacţionat cu o virulenţă rară, acuzând-o pe democrată că plănuieşte o ”lovitură de stat”.

Rezultatul acestei iniţiative rămâne foarte incert, în contextul în care Donald Trump beneficiază de o susţinere largă a Partidului său Republican în Senat, în care este majoritar.

”Estimez că cetăţenii trebuie să cunoască starea sănătăţii preşedintelui”, a subliniat Nancy Pelosi, oaia neagră a lui Donald Trump.

”Nancy Pelosi Nebuna este cea care ar trebui pusă sub observaţie. Ei nu-i spun Nebuna degeaba”, a reacţionat Donald trump pe Twitter.

CONFUZIE CU PRIVIRE LA DEZBATERI

Tonul a urcat, de asemenea, între echipele lui Donald Trump şi rivalului său democrat Joe Biden, pe tema viitoarelor dezbateri ale acestora, suişuri şi coborâşuri alimentând confuzia într-o campanie prezidenţială deja bulversată de pandemia covid-19.

După ce a apreciat că este ”inacceptabil” să participe la o debatere virtuală, săptămâna viitoare, Donald Trump a cerut să dezbată de două ori în persoană cu rivalul său - la 22 octombrie, aşa cum s-a prevăzut, dar şi într-o întâlnire suplimentară, la 29 octombrie, cu doar cinci zile înaintea alegerilor prezidenţiale americane.

Această propunere a fost respinsă imediat de către echipa lui Joe Biden.

Transformarea dezbaterii de la 15 octombrie într-o dezbatere virtuală vizează ”să garanteze securitatea tuturor participanţilor”, a justificat Comisia independentă însărcinată cu organizarea dezbaterilor electorale prezidenţiale.

Spre marea nemulţumire a democraţilor, locatarul Casei Albe a făcut anunţul-şec al diagnosticului îmbolnăvirii sale de covid-19 la mai puţin de trei zile după ce a dezbătut în persoană cu Joe Biden, în vârstă de 77 de ani.

După ce a fost testat din nou negatov cu covid-19 joi, democratul s-a dus în Arizona, unul dintre statele-cheie care ar putea vota cu democraţii şi să stabilească rezultatul alegerilor la 3 noiembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.