Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Tusk a avut parte de o primire FURTUNOASĂ în ţara natală - FOTO

Donald Tusk, polonia

Câteva sute de susţinători şi adversari ai preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk, i-au oferit o primire furtunoasă miercuri la Varşovia, unde urmează să fie audiat ca martor în cadrul unei anchete care vizează doi generali, foşti şefi ai serviciului de contraspionaj militar, relatează AFP, conform agerpres.

Un grup de simpatizanţi, între care fosta şefă a guvernului, Ewa Kopacz, l-au aclamat la coborârea din trenul care l-a adus de la Sopot (nord), în timp ce adversari ai săi, mobilizaţi de ziarul naţionalist Gazeta Polska Codziennie, apropiat partidului aflat la putere PiS ( Partidul Lege şi Justiţie - n.r.) foarte ostil lui Tusk, încercau să le acopere cuvintele prin sloganuri neprietenoase.

Coreea de Nord a difuzat imagini cu simularea unui atac asupra unui oraş american - FOTO/VIDEO

"Suntem cu tine, Donald", au scandat prietenii săi, strigând de asemenea "27 la 1, Tusk l-a bătut pe Kaczynski" (Jaroslaw Kaczynski, preşedintele PiS - n.r.), făcând aluzie la realegerea lui Tusk la preşedinţia Consiliului European, votată de toţi membrii UE cu excepţia Poloniei.

content-image

Purtând o narcisă pe reverul hainei - în semn de omagiu faţă de insurecţia din ghetoul de la Varşovia, care a izbucnit în 19 aprilie 1943 - Donald Tusk s-a îndreptat pe jos, în mijlocul aclamaţiilor, spre sediul Parchetului, situat la câteva sute de metri de gara centrală.

Audierea lui Tusk urmează să aibă loc cu uşile închise. Generalii Janusz Nosek şi Piotr Pytel sunt acuzaţi că şi-ar fi "depăşit competenţele angajând o colaborare cu serviciul unui stat străin fără să fi avut acordul preşedintelui Consiliului de Miniştri, cum cere legea" asupra serviciilor de informaţii.

Potrivit presei, colaborarea reproşată celor doi generali vizează un acord încheiat cu Serviciul de Securitate al Rusiei (FSB, moştenitorul KGB) la puţin timp după accidentul aerian de lângă Smolensk în aprilie 2010, care i-a costat viaţa pe preşedintele polonez Lech Kaczynski şi alte 95 de persoane. Acest acord stipula că cele două părţi vor colabora împotriva ameninţărilor care o vizează pe una sau pe cealaltă dintre ele.

Citeşte şi: China pregăteşte o 'armată de talie mondială'. Xi Jinping vrea o restructurare rapidă şi modernă

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.