Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Donald Tusk, președintele Consiliului European: 'Suntem deschiși pentru discuții, dar Acordul Brexit nu va fi renegociat'

reuters
donald tusk

Uniunea Europeană este deschisă la discuții în ceea ce privește viitorul relației dintre Marea Britanie și Uniunea Europeană, dar Acordul Brexit nu va fi renegociat, a declarat vineri Donald Tusk, președintele Consiliului European, conform unui comunicat publicat pe site-ul instituției, informează MEDIAFAX.

Citește și: Primăria Capitalei ‘taie în carne vie’! Educația rămâne fără bani

Problema ieșirii Marii Britanii din Blocul comunitar a fost discutată vineri, în a doua zi a summitului UE desfășurat la Bruxelles.

„Suntem deschiși la discuții în ceea ce privește Declarația comună privind viitorul relațiilor dintre Marea Britanie și Uniunea Europeană dacă poziția Marii Britanii se va schimba, dar Acordul de retragere nu va fi renegociat”, a declarat Donald Tusk.

Citește și: Radu Banciu intervine în războiul dintre Marian Oprișan și ANI: ‘Nici în pânzele albe nu o să îți justifici averea’

De asemenea, Donald Tusk a vorbit despre viitoarele relații cu Marea Britanie și a declarat că se lucrează și la măsurile ce vor fi luate în scenariul producerii unui Brexit fără Acord.

Citește și: Mircea Badea îl atacă dur pe Klaus Iohannis: ‘Câinele nu pleacă de la măcelărie’

„Așteptăm cu interes să lucrăm cu viitorul prim-ministru al Marii Britanii”, a declarat Donald Tusk, menționând că Uniunea Europeană dorește evitarea unui Brexit dezordonat și dorește să păstreze o relație cât mai apropiată cu Marea Britanie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.