Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dorin Recean are o listă lungă cu oficiali ruși care sunt interziși în Moldova, printre care și Vladimir Putin: Avem o listă lungă și pe toți îi trimitem acasă

Președinția Republicii Moldova
Dorin Recean

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, nu ar putea să intre în Republica Moldova dacă va intenționa să vină la Chișinău, o spune premierul Dorin Recean, care a lăsat să se înțeleagă că autoritățile de la Chișinău au o listă a oficialilor ruși interziși în Republica Moldova, însă aceasta deocamdată nu a fost făcută publică, conform deschide.md.

Recean a precizat, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8 că nu orice oficial rus ar avea interdicție de intrare în R.Moldova. Unii dintre aceștia vor afla la venire în țară, alții deja cunosc că sunt indezirabili, a specificat premierul.

Dorin Recean: „Nu orice oficial, dar cei din lista noastră nu pot să intre în Republica Moldova.

Moderator: Lista asta este publică undeva?

Dorin Rcean: Nu. Unii vor avea surpriza în momentul în care vor vrea să vină alții cred că deja știu. O să facem și noi la un moment dat o listă publică. Pentru moment este suficient și mecanismul care funcționează astăzi.

Moderator: Putin dacă vrea așa întâmplător să vină în Moldova, poate veni?

Dorin Recean: Nu. Nu”, a răspuns Dorin Recean.

Premierul a ținut să sublinieze că autoritățile de la Chișinău nu vor tolera încălcările legislației R.Moldova și manifestarea unei lipse de respect față de cetățenii R.Moldova.

„Avem o listă lungă și pe toți îi trimitem acasă. Federația Rusă nu poate să ne spună ce să facem și ce să nu facem”, a mai spus Dorin Recean.

Amintim că R.Moldova a condamnat din primele zile războiul Rusiei în Ucraina. Autoritățile de la Chișinău au reiterat în repetate rânduri condamnarea fermă a agresiunii militare rusești.

Recent, Curtea Penală Internațională (CPI) a emis un mandat de arestare pe numele președintelui Rusiei, Vladimir Putin, pentru deportarea ilegală de copii din Ucraina, ceea ce este o crimă de război.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.