Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dorin Recean, reacție la ultimele evenimente din Găgăuzia: Absolut nimeni nu va alege bașcanul în locul locuitorilor Găgăuziei. Nici Chișinăul, nici Moscova

Inquam Photos / Andrei Mardari
Dorin Recean

Prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, vine cu o reacție la ultimele evenimente din Găgăuzia, unde oamenii legii au efectuat mai multe percheziții într-un dosar penal pornit pentru coruperea alegătorilor în cadrul alegerilor bașcanului, fapt ce a dus la proteste în rândul locuitorilor autonomiei. Șeful Executivului de la Chișinău a declarat că autoritățile centrale vor respecta legislația în baza căreia activează autonomia, însă acest lucru nu înseamnă că anumiți actori politici pot încălca legea, conform deschide.md.

„Nimeni, absolut nimeni nu va alege bașcanul în locul locuitorilor Găgăuziei. Nici Chișinăul, nici Moscova, nici cei care se ascund în loc să-și ispășească pedeapsa. Bașcanul autonomiei trebuie ales conform legislației R.Moldova și legislației specifice a autonomiei găgăuze. Aceasta se va întâmpla. Chem toată lumea să fim calmi, instituțiile să funcționeze, pentru că Constituția garantează tuturor cetățenilor R.Moldova dreptul la un proces echitabil. Problemele care au fost identificate vor fi documentate și prezentate în instanță”, a declarat premierul în debutul ședinței Guvernului.

Recean a dat de înțeles că autoritățile vor colabora cu toți aleșii din Găgăuzia care reprezintă interesele cetățenilor.

„Ceea ce noi nu vom face este că nu vom lucra cu oamenii care reprezintă alte interese, decât interesele cetățenilor din autonomie. De fiecare dată când vom identifica că cineva încearcă să aibă o altă agendă, decât cea a cetățenilor, atunci sistemul de aplicare a legii va interveni corespunzător”, a precizat el.

Amintim că marți, 16 mai, mascații Centrului Național Anticorupție au descins cu percheziții la sediul Consiliului Electoral Central al Găgăuziei într-o cauză penală pornită pentru coruperea alegătorilor în cadrul alegerilor bașcanului autonomiei, câștigate de reprezentantul Partidului „ȘOR”, Eugenia Guțul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.