Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dorin Tudoran ii arata lungul nasului lui Papahagi: 'Trogloditul tobă de carte'

dorin tudoran

Scriitorul şi publicistul Dorin Tudoran îi aplică un duş rece liderului M10 Adrian Papahagi. Fostul disident din perioada comunistă reacţionează după ce fostul membru PDL şi PMP i-a numit "securiști", "cretini" şi "ticăloși" pe cei care au contestat numirea Cristinei Guseth la ministerul Justiţiei.

Dorin Tudoran mărturiseşte că nu este prima dată când a fost tentat să-i dea o replică lui Adrian Papahagi, dar a ezitat cu gândul la alte personalităţi cu acelaşi nume de familie: profesorul Valeriu Papahagi, doctor Teja Papahagi, criticul literar Marian Papahagi.

"Astăzi, când navetistul politic posomorât îi declară aici 'automat securiști, cretini și ticăloși' pe toți cei care nu-i împărtășesc cearcănele ideologice 'creștin-conservatoare' și necazul cu macazul schimbat de acarul Cioloș-Păun la miezul nopții, e timpul să termin fraza neîncheiată:

Măi, oximoron ambulant, ce-ar fi să-ți înghiți faimosul crez politic 'Noi nu suntem căcăcioși. Noi suntem curajoși', că de atâta curaj, puți a ce zici că n-ai fi și arăți a ce puți. Ești fascinat de ușile batante – ba intri, ba ieși. Intri ca să ieși; ieși ca să intri.

Lunea intri în politică. Miercurea ieși, fiindcă marțea n-ai fost băgat în PE sau n-ai devenit președintele unui buzunar de jiletcă. Reintri joia, ca să mai tragi o limbă unde ai scuipat cu o zi înainte. Vinerea faci navetă intergalactică, Maglavit-Assisi și retur. În weekend te dai drept Jean Buridan, deși arăți mai degrabă ca măgarul acestuia.

Lasă jocul de glezne, ia o decizie – apa sau ovăzul — și bucură-te ca un bărbat de alegerea făcută. E mai înțelept decât să dai copite, altfel te poți trezi și fără apă, și fără ovăz. Din tobă de carte, ții morțiș să rămâi doar tobă. Pe urmă să nu te plângi că mulți bat în ea", scrie Dorin Tudoran pe blogul personal.

CiteÅŸte AICI articolul complet de pe blogul lui Dorin Tudoran!

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.