Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dosar BOMBĂ la DIICOT: Se investighează finanțarea #Rezist și a unor ONG-uri. Peste 14 milioane de dolari, de la o fundație finanțată de Soros

Inquam Photos / Liviu Florin Albei
Proteste rezist Victoriei

Potrivit luju.ro, procurorii DIICOT investighează peste 400 de tranzactii in cryptomonede, prin care peste 14.000.000 dolari care au intrat in Romania, in ultimii 3 ani, pentru a alimenta grupari #rezist si anumite ONG-uri, publicația dând exemplu Declic, VaVedem, Coruptia Ucide, Oradea Civic, Funky Citizens, Just, Casa Jurnalistului, Vice.com sau Rezistenta TV .

Citește și: DEZVĂLUIRI despre ancheta DIICOT privind finanțarea #Rezist: Cum au fost sesizați procurorii și cine se ocupă de investigații

Sursa citată mentionează că pistele procurorilor au dus "spre „portofel virtual” de pe platforma online BLOCKCHAIN, alimentat de Fundatia Stefan Batory din Polonia, sponsorizata in mod direct de miliardarul George Soros".

In acest caz ar exista suspiciuni privind operatiuni de spalare de bani si constituire de grup organizat infractional in scopul intreprinderii de actiuni impotriva ordinii constitutionale.

Jurnalistii luju.ro sustin, citând surse apropiate dosarului, că ar fi fost retrase sute de mii de euro in saptămânile premergătoare prostestului din 10 august.

Redacția STIRIPESURSE.RO a contactat purtătorul de cuvânt al DIICOT, acesta menționând că instituția nu comentează informațiile apărute.

Reamintim ca Jandarmeria Romana a depus o plangere la DIICOT care viza infractiuni privind ordinea constitutionala, cauza despre care procurorii nu au facut nicio comunicare pana in prezent.

Seful DIICOT este Felix Banila, preferat de ministrul Justitiei in locul lui Daniel Horodniceanu. Adunarea Generala a Procurorilor a votat impotriva numirii lui Banila, insa acesta a fost numit de presedinte la propunerea lui Tudorel Toader.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.