Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOSAR DNA: Partenerul lui Cozmin Gusa, mita catre judecatori pentru insolventa Realitatea TV

Realitatea

Dosarele DNA incep sa semene din ce in ce mai mult cu romane rusesti a caror actiune se intinde pe mai multe paliere, cu mai multe personaje a caror destine se intersecteaza in moduri nebanuite si neasteptate. Asta pentru ca potrivit Romania TV in dosarul Bica 2, (adica cel trimis in judecata de DNA in care Alina Bica este inculpata alaturi de Dorin Cocos, Alin Cocos si Adriean Videanu) apare o poveste aproape paralela care ii vizeaza pe patronii Realitatea TV - Maricel Pacuraru si Cozmin Gusa.

Potrivit procurorilor Maricel Pacuraru ar fi mituit judecatorul care a aprobat intrarea in insolventa a Realitatea TV.

Procurorii investigheaza modul in care judecatoarea Maraian Moncea a decis intrarea in insolventa a Realitatea Media si a stabilit creditorii favorizand astfel gruparea lui Maricel Pacuraru.

Exista indicii ca judecatorul Mariana Moncea a primit in schimbul ajutorului acordat lui Maricel Pacuraru in obtinerea si mentinerea controlului asupra Realitatea Media o suma cuprinsa intre 100.000 si 200.000 de euro. Potrivit anchetatorilor banii ar fi fost dati prin intermediari in transe succesive de 30.000 de lei la ordinul lui Maricel Pacuraru.

In schimbul acestor sume de bani judecatorul Maiana Moncea a aprobat planul de reorganizare depus de Realitatea Media si recuperarea unor creante fara fundament real, se arata in referatul procurorilor.

Chiar si fostul patron de la Realitatea Elan Schwartzenberg a trimis o scrisoare aceste judecatoare in care o acuza ca a dat decizii ilegale si ca a comis abuzuri.

DNA a inceput deja urmarirea penala in cazul firmei condusa de Maricel Pacuraru si Cozmin Gusa iar acum verifica si modul in care judecatoarea a decis ca institutiile statului sa plateasca milioane de euro catre Realitatea Media fara o baza legala.

Maricel Pacuraru executa in prezent o pedeapsa de 4 ani de inchisoare pentru spalare de bani si complicitate la abuz in serviciu, in dosarul privind politele de asigurare pentru angajati, in care prejudiciul este de peste patru milioane de euro.

Potrivit aceluias rechizitoriu Elena Udrea ar fi incercat si ea sa obtina controlul asupra Realitatea TV cu ajutorul lui Adrian Sarbu si lui Cristian Burci. Udrea le cerea acestora sprijinul pentur a le folosi numele, ei urmand sa detina postul Realitatea TV ce a vea sa fie finantat de ea cu ajutorul lui Sorin Blejnar si banilor din contrabanda cu motorina.

Udrea ar fi preferat insa sa se inteleaga cu Ioan Nicolae, cu Cozmin Gusa si cu Marian Vanghelie si a devenit o prezenta constanta la team-building-urile organizate de Realitatea TV si o apropiata a moderatorului Rares Bogdan. Acestia si-ar fi petrecut chiar un concediu impreuna cu familiile lor in Maldive, informeaza Romania TV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.