Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cifrele din spatele dosarului 'Mită la Aeroportul Otopeni': un mall de 10.000 de metri pătraţi

Radu Pop
bursa.ro
Henri Coandă aeroport

Aproape 10.000 de metri pătraţi - atât ocupă toate spaţiile comerciale din aeroportul Otopeni, cele care au fost „mărul discordiei“ într-un scandal care a luat naştere recent, odată cu cercetarea unei mite-record, de peste 22 de milioane de euro, potrivit Mediafax.

Este pentru prima dată când compania comunică informaţiile cu privire la suprafaţa comercială totală din aeroportul Otopeni şi la numărul de chiriaşi.

„În incinta Aeroportului Internaţional Henri Coandă îşi desfăşoară activitatea comercială 26 de chiriaşi. Suprafaţa comercială totală aferentă activităţilor non-aeronautice este de 9.900 de metri pătraţi, în care sunt incluse atât suprafeţele închiriate (din care aproximativ 5.000 de metri pătraţi reprezintă suprafaţă outdoor), cât şi suprafeţele aferente asocierilor în participaţiune pentru profilele de alimentaţie publică şi retail“, au răspuns reprezentanţii serviciului Comunicare al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB) la solicitarea ZF transmisă în urmă cu două săptămâni.

Raportat la un centru comercial, spaţiile din aeroportul Henri Coandă ar fi astfel echivalentul a circa o treime din mallul Veranda, poziţionat în zona Obor din Bucureşti, de exemplu.

Din punct de vedere al traficului, dacă Veranda, un proiect de 30.000 de metri pătraţi, este vizitat anual de circa 7 milioane de oameni, prin Otopeni au trecut anul trecut 12,6 milioane de pasageri, care au tranzitat şi zona comercială.

Dacă un mall poate rula în medie vânzări de 4.000 euro/mp anual, infor­maţiile ZF arată că în aeroport vânzarea pe mp ar putea fi de peste două ori mai mare, astfel că vânzările de pe cei 10.000 mp. pot fi estimate şi la 100 mil. euro anual.

La sfârşitul lunii martie, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus punerea în urmărire penală a fostului director general al Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB) George-Alexandru Ivan, în prezent angajat al aceleiaşi companii naţionale, pentru că ar fi primit mită 22,4 milioane de euro în scopul prelungirii contractelor pentru exploatarea spaţiilor comerciale din interiorul aeroportului Otopeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.