Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dosar penal pentru contrabandă cu ţigări şi articole pirotehnice, în județul Timiș

facebook
justitie dosar penal

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un inculpat, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă cu ţigări, efectuarea fără drept de operaţiuni cu articole pirotehnice şi fals în declaraţii.

Procurorii au dispus şi măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile faţă de inculpat, potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara, transmis, luni, AGERPRES.

Citește și: Ministrul Agriculturii îi liniștește pe români: Există foarte multe stocuri

În urma unei sesizări, jandarmii l-au identificat pe inculpat în faţa unui imobil din Timişoara, având asupra sa 16 pachete de ţigări fără timbru fiscal, despre care a declarat că le-a cumpărat de la o persoană necunoscută pentru a le revinde.

Cu ocazia controlului, inculpatul le-a prezentat jandarmilor o declaraţie pe proprie răspundere conform Ordonanţei militare nr. 3/2020, în care scria că se deplasează de la domiciliu până într-o piaţă agroalimentară pentru cumpărături de bunuri care acoperă necesităţile de bază ale persoanelor şi animalelor de companie/domestice.

Citește și: Pensionarii mai au de așteptat! Decizia va fi luată abia luna viitoare .

"În cursul verificărilor s-a stabilit că inculpatul nu a fost în respectiva piaţă pentru cumpărături, ci în apropierea pieţei, unde intra în legătură cu diferite persoane care erau în trecere prin faţa pieţei, cărora le dădea obiecte, posibil pachete cu ţigarete de contrabandă, ambalate în pungi negre, în schimbul unor sume de bani", arată comunicatul.

Din imaginile video surprinse de camerele de supraveghere de la locul faptei, a rezultat că inculpatul a ieşit din curtea unui imobil având asupra sa ţigarete de contrabandă, pe care le ţinea sub geacă şi pe care le-a ascuns în cutia de gaz a blocului. Apoi, inculpatul a avut contact cu mai multe persoane cărora le-a oferit spre vânzare ţigarete de contrabandă, pe care le-a luat din cutia de gaz.

Citește și: Marcel Ciolacu, apel către președintele României: O să venim cu anumite măsuri economice.

La o percheziţie domiciliară, jandarmii au găsit circa 800 de pachete de ţigări de contrabandă de diferite mărci, dar şi sute de articole pirotehnice acre conţineau inclusiv minirachete şi seturi de rachete de diverse mărci.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.