Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dosar penal pentru un bărbat care conducea cu acte false

Ministerul Afacerilor Interne
acte permis conducere buletin carti identitate

Un bărbat, de 36 ani, din Republica Moldova, s-a ales cu dosar penal, după ce a fost depistat de poliţiştii de frontieră la volanul unui ansamblu rutier, având documente false, în condiţiile în care avea suspendat de peste trei ani dreptul de a conduce, se arată într-un comunicat transmis, joi, de Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi.

Potrivit sursei citate, în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi rutier s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, un cetăţean moldovean, de 36 ani, la volanul unui ansamblu rutier format dintr-un autovehicul şi o remorcă.

La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat  un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Republica Moldova şi un certificat de pregătire profesională, cu însemnele autorităţilor române, pe care erau înscrise datele bărbatului.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare, în cadrul cărora au constatat că atât permisul de conducere cât şi certificatul de pregătire profesională, nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind false. Pe timpul cercetărilor, s-a stabilit faptul că, începând cu data de 25.05.2017, bărbatul nu avea dreptul de a conduce, pentru o perioadă de 48 de luni.

Cu privire la cele constatate, persoana în cauză a declarat că a procurat documentele, prin intermediul unor persoane, ale căror date nu le cunoaşte, în schimbul sumei totale de 1.100 euro. Bărbatul a mai adăugat faptul că a achiziţionat documentele cu scopul de a continua practicarea meseriei de şofer.

Pe numele conducătorului auto, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals, fals material în înscrisuri oficiale, şi conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.