Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dosar penal pentru 'zădărnicirea combaterii bolilor', după ce fostul manager al Spitalului Focşani s-a dus la serviciu, deşi fusese confirmat cu coronavirus

Europa FM
doctor medic spital

Procurorii au deschis un dosar penal pentru ”zădărnicirea combaterii bolilor”, după ce fostul manager al Spitalului Focşani s-a dus la serviciu, deşi fusese confirmat cu coronavirus. El a interacţionat la spital cu mai multe persoane. Ulterior, bărbatul s-a autoizolat într-un hotel cu cadre medicale neinfectate, anunță news.ro.

”La data de 14.04.2020 s-a preluat de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focşani dosarul penal nr. 1958/P/2020 şi s-a înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea sub nr. 961/P/2020, având ca obiect infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor prevăzută de art. 352 Cod penal. Organele de urmărire penală s-au sesizat din oficiu cu privire la presupusa săvârşire a acestei infracţiuni de către managerul Spitalului Judeţean ”Sf. Pantelimon” din Focşani”, au transmis, marţi, procurori.

Citește și: ‘Cu Ludovic Orban, PNL nu are nicio șansă să mai câștige alegerile. 1 milion de români sunt în șomaj tehnic, cu salariile tăiate’ – Bogdan Chirieac

Potrivit acestora, după ce ar fi fost confirmat ca fiind contaminat cu noul coronavirus, managerul unităţii spitaliceşti s-ar fi prezentat la locul de muncă unde ar fi interacţionat cu mai mulţi colegi, iar ulterior s-ar fi autoizolat într-o locaţie hotelieră unde erau cazate cadre medicale neinfectate cu boala infecto-contagioasă, existând astfel posibilitatea de transmitere a acesteia.

”Menţionăm că măsurile dispuse în prezenta cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, care nu înfrâng în niciun fel principiul prezumţiei de nevinovăţie”, au mai transmis procurorii.

O echipă din Ministerul Apărării Naţionale (MApN), condusă de colonel medic Alexandru Keresztes, comandantul Spitalului Militar de Urgenţă “Regina Maria” din Braşov, a preluat, luni, managementul medical şi operaţional al Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Sf. Pantelimon” Focşani.

Citește și: Dezvăluire. Klaus Iohannis a dat undă verde la achiziții cu negociere ‘la secret’

Din echipă mai fac parte şi personal civil contractual Bianca Andoni - director medical, locotenent-colonelul Andrei Ciprian Vulpe - ofiţer de logistică şi locotenent-colonelul Adrian Ceauşu - ofiţer de stat major.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.