Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dosarul exploziilor de la stația GPL Crevedia - 81 de persoane cer milioane de euro de la patronii aflați în arest

Inquam Photos / George Călin
Crevedia aerian

81 de persoane care au suferit vătămări fizice, materiale și morale în urma exploziilor de la stația GPL din Crevedia s-au constituit în parte civilă în dosarul deschis de procurori și cer despăgubiri în valoare de peste 8,5 milioane de euro.

Potrivit datelor oficiale, exploziile au dus la moartea a cinci persoane și rănirea a altor 56, precum și distrugerea totală sau parțială a 89 de case.

În total, din cercetările efectuate până la acest moment, anchetatorii au identificat 158 de persoane afectate de tragedie.

Patronii stației GPL pot rămâne în arest

Un judecător din cadrul Judecătoriei Sectorului 5 urmează să decidă dacă administratorii staţiei GPL din Crevedia, Ionuţ Doldurea şi Cosmin Stângă, vor rămâne în arest preventiv.

''În dosarul privind incendiul izbucnit în data de 26 august, în localitatea Crevedia din judeţul Dâmboviţa, procurorul de caz din cadrul Secţiei de urmărire penală criminalistică a solicitat prelungirea măsurii arestării preventive faţă de doi inculpaţi, administratori ai unei societăţi comerciale, cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru, prevăzută de art. 255 alin. 1 şi 2 din Codul penal, pe o perioadă de 30 de zile, de la data de 6 octombrie 2023 până la 4 noiembrie 2023'', informează miercuri PÎCCJ.

În referatul cu propunere de prelungire a măsurii arestării preventive s-a reţinut că ''inculpaţii, în decursul unei perioade de timp de cel puţin 3 ani, au promovat în cadrul societăţii, în mod sistematic, o politică de funcţionare grefată pe încălcarea repetată a dispoziţiilor legale privind derularea operaţiunilor de alimentare, transport, transvazare şi depozitare cu combustibil GPL, toate efectuate în scop pecuniar, sfidând deciziile de ordin administrativ aplicate de autorităţile publice cu atribuţii de supraveghere şi control în materie şi abdicând în mod nepermis de la normele elementare ce se impuneau a fi respectate în desfăşurarea acestei activităţi''.

Până în acest moment, au fost audiaţi, în calitate de persoane vătămate, 90 de cetăţeni care au suferit vătămări fizice, materiale şi/sau morale în urma producerii exploziilor de la staţia GPL din Crevedia. Dintre aceştia, 81 s-au constituit parte civilă în cauză cu suma totală de 8.510.000 euro şi 371.300 lei.

Propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive a fost înaintată judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sectorului 5 Bucureşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.