Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dosarul Frauda bancară: Au fost aplicate sechestre în valoare de aproape 8 miliarde de lei

Procuratura Anticoruptie
Veronica Dragalin

Procurorul-șef al Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, a participat astăzi în calitate de prezentator la evenimentul online „Miliardul furat al Republicii Moldova: povestea furtului și urmărirea activelor în întreaga lume”, organizat de UNODC (United Nations Office on Drugs and Crime) și GlobE Network. Procurorii au aplicat sechestre în valoare de aproximativ 7,9 miliarde de lei (411 milioane de euro) în dosarul „Frauda bancară”, ceea ce constituie aproximativ 59% din prejudiciul total cauzat, a declarat Veronica Dragalin, relatează stiripesurse.md

Valoarea sechestrelor aplicate pe teritoriul Republicii Moldova în cauzele penale trimise în instanță depășește 1,4 miliarde de lei (74 de milioane de euro).

Valoarea sechestrelor aplicate asupra activelor din străinătate este de aproximativ 1,59 miliarde de lei (83 de milioane de euro).

Evenimentul „Miliardul furat al Republicii Moldova: povestea furtului și urmărirea activelor în întreaga lume”, cu traduceri în 5 limbi, a avut loc în format online și a adunat sute de participanți din cadrul procuraturilor și organelor de forță din întreaga lume.

În perioada 2012-2014, trei bănci moldovenești au acordat împrumuturi de 2,9 miliarde de dolari SUA către părți afiliate ale proprietarilor băncilor. Banii proveniți din aceste împrumuturi au fost apoi redirecționați prin conturi în două bănci din Letonia, unde au fost repartizați în mai multe jurisdicții, inclusiv unele care s-au întors în Moldova. Aproximativ 12% din PIB-ul țării a fost cheltuit pentru salvarea celor trei bănci aflate în centrul fraudei, pentru a preveni colapsul sistemului bancar al țării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.