Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dosarul lui Liviu Dragnea a fost amânat pe motiv de...boală

liviu-dragnea_2

liviu-dragnea_2Judecarea în dosarul „Referendumul” a lui Liviu Dragnea la Înalta Curte de Casație și Justiție a fost amânată până la finalul lunii februarie din cauză că un magistrat din complet este bolnav. Atunci vor fi reaudiați și doi inculpați.

Președintele PSD a fost trimis în judecată în data de 7 octombrie 2013 sub acuzația săvârșirii infracțiunii de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite. În anul 2015, Dragnea a fost condamnat de ÎCCJ la un an de închisoare cu suspendare, decizie atacată cu apel. De atunci dosarul a fost amânat de două ori pentru că unul dintre judecătorii completului de judecată a acuzat probleme de sănătate.

În calitate de secretar general al PSD, Liviu Dragnea, cu ocazia organizării şi desfăşurării referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influenţa şi autoritatea sa în partid în scopul obţinerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite, pentru alianţa politică din care făcea parte formaţiunea reprezentată de inculpat, şi anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obţinute în alte condiţii decât cele legale, potrivit unui comunicat DNA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.