Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dosarul Microsoft: Tăriceanu, acuzat de cenzură a demersurilor procurorilor

Predoiu2

Liderul ACL îl atacă direct pe preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, pe care îl acuză de "mentalitate de cenzură a demersurilor procurorilor".

"Acordarea unui termen de 15 zile de către Președintele Senatului pentru încuviințarea urmăririi penale a doi senatori, sub pretextul studierii de către Comisia Juridica a Senatului a celor 13 volume ale dosarului, arată o poziţionare ostilă fată de Justiţie. Votul Senatului trebuie să fie simbolic şi automat în favoarea cererii procurorilor, ca un semn clar al voinţei politice de a se afla adevărul întreg cat mai repede. Dimpotrivă, pretenția Președintelui Senatului de a se analiza pe fond conținutul dosarului, reflectă o mentalitate de cenzură a demersurilor procurorilor. DNA are un procent de condamnări de aproximativ 90% din totalul inculparilor din ultimii ani, ceea ce reprezintă o dovadă a justeţei şi impartialităţii anchetelor, deci un argument în plus foarte puternic pentru a transforma votul Senatului într-o formalitate simbolică de sprijin a eforturilor procurorilor de a se afla adevărul. De asemenea, Raportul Comisiei Europene asupra progreselor României în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare în Justiție arată că, după 2012 Parlamentul a revenit la o politică de obstaculare a anchetelor procurorilor în cazurile de mare corupție care vizează parlamentari. Din păcate, ceea ce se petrece în aceste zile în Senat este încă o dovadă în acest sens", susţine Predoiu.

Prim-vicepreşedintele PDL cere președintelui Senatului şi tuturor membrilor Senatului să încuviințeze cererile procurorilor de începere a urmăririi penale în orice dosar de mare corupție, indiferent de persoana senatorului cercetat. Mai mult, acesta le cere parlamentarilor cercetați în orice dosar de corupție, inclusiv in "Dosarul Microsoft", să demisioneze şi să se pună la dispoziția Justiției renunţând la orice formă de imunitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.