Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dosarul permiselor de port-armă eliberate ilegal în Caraș Severin! Ce prevede lege privind obținerea unui certificat

AJC.com
foc de arma, pistol

Pentru permisul de port-armă legea pune condiții stricte. Candidații trebuie să urmeze cursuri teoretice și practice, iar la final să dea examene deloc simple. În plus, cei care vor să țină o armă mortală în mână trebuie să aibă sănătate de fier și nervi de oțel, potrivit Digi24.

„Arma se prinde cu mâna dreaptă, da? Dacă suntem dreptaci. Degetul nu se pune niciodată pe trăgaci, numai în secunda în care suntem singuri că vrem să declanșăm focul”, a spus la Digi24 instructorul Nicolae Turcuț.

Citește și: ALERTĂ Şeful Serviciului Arme şi Muniţii din IPJ Caraş-Severin a fost REȚINUT de DIICOT: Prefectul e suspect de abuz în serviciu

Pentru înscrierea la acest curs este obligatoriu un set de documente la poliție. Din dosar nu trebuie să lipsească fișa medicală, avizul psihologic și cazierul. Foarte importantă este și partea practică, despre care cursanții află mai multe în poligonul de tragere.

Citește și: ALERTĂ - Numele lui Mihai Fifor și Ion Mocioalcă apar în dosarul permiselor de port-armă eliberate ilegal în Caraș Severin/ UPDATE

Esențial este, spun instructorii, ca cei care ajung în poligonul de tragere să știe că vor obține un permis pentru a trage cu o armă letală. Și să o folosească numai în condițiile impuse de lege.

Vă reamintim că prefectul județului Caraş-Severin, Matei Lupu, a fost plasat sub control judiciar după perchezițiile de miercuri legate de autorități care interveneau în favoarea unor persoane care voiau să obţină arme, dar nu participau la cursuri.

De altfel, în anchetă apar numele fostului ministru de Interne interimar, senatorul PSD Mihai Fifor, şi cel al secretarului general al Pro România, deputatul Ioan Mocioalcă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.