Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dosarul retrocedărilor: Cum au colaborat inculpaţii cu anchetatorii

dna

Inculpaţii din Dosarul retrocedărilor ilegale de păduri au avut o atitudine diferită în faţa anchetatorilor. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, fostul deputat Ioan Adam a avut o atitudine sinceră, a colaborat cu organele de anchetă pe care le-a sprijinit în vederea stabilirii activității infracționale.

De asemenea, fostul parlamentar Viorel Hrebenciuc și fiul său, Andrei Hrebenciuc, au colaborat parțial în scopul stabilirii adevărului, însă au "arătat o atitudine oscilantă în fața organelor judiciare".

În schimb, senatorul Tudor Chiuariu "a avut o atitudine nesinceră", în timp ce directorul RNP Romsilva, Adam Crăciunescu, "a avut o atitudine oscilantă și nesinceră în anchetă".

Viorel Hrebenciuc, fiul acestuia, Andrei Hrebenciuc, Tudor Chiuariu și Ioan Adam au fost trimiși în judecată de procurorii DNA în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri. Fostul deputat Viorel Hrebenciuc este acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de influență și spălare a banilor, iar deputatul Ioan Adam este acuzat de instigare la abuz în serviciu, constituirea unui grup infracțional organizat, cumpărare de influență (trei infracțiuni).

De asemenea, au mai fost trimiși în judecată Lorand Andras Ordog, judecător în cadrul Tribunalului Covasna, Paltin Gheorghe Sturdza (beneficiarul retrocedării), Iosif Kadas, Constantin Bengescu, toți în stare de arest preventiv.

În stare de arest la domiciliu au fost deferiți justiției Andrei Hrebenciuc, Sorin Ion Iacob și Jănică Poenaru.

Totodată, au fost trimiși în judecată în libertate senatorul Tudor Chiuariu (constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de influență, spălarea banilor), Ioan Gheorghe Varga, Daniel Constantin Călugăr, Ioan Mătășel, Gabriela Rodica Zaharia, Anca Roxana Adam (soția deputatului Ioan Adam, judecătoare la Tribunalul Brașov), Iulian Durlan (primar al comunei Căiuți, județul Bacău), Adam Crăciunescu (directorul general Romsilva).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.