Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dosarul vaccinărilor false: 2 medici şi 5 asistenţi din orașul Bocşa au fost reținuți

Inquam Photos / Octav Ganea
vaccinare

Doi medici şi cinci asistenţi medicali de la centru de vaccinare din oraşul Bocşa au fost reţinuţi, luni, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, în dosarul în care sunt acuzaţi că au eliberat în fals adeverinţe de vaccinare împotriva COVID-19, solicitând în schimb diverse sume de bani cuprinse între 100 şi 250 de euro. În acest fel s-a atestat, în mod nereal, că acele persoane au fost vaccinate cu serul Johnson & Johnson sau Pfizer BioNTech.

Persoanele care au beneficiat de această procedură în fals au obţinut apoi adeverinţe de vaccinare şi ulterior Certificatul de Vaccinare, cunoscut şi sub numele de Certificatul Verde.

Conform unui comunicat transmis marţi de Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, alţi doi asistenţi de la acest centru de vaccinare au fost plasaţi sub control judiciar.

Pentru cei şapte angajaţi reţinuţi s-au făcut propuneri către Tribunalul Caraş-Severin pentru arestarea preventivă, "având în vedere gravitatea faptei şi a probelor administrate", menţionează sursa citată.

Suspecţii sunt acuzaţi de comiterea infracţiunilor de luare de mită şi fals informatic, procurorii susţinând că medicii şi asistenţii anchetaţi ar fi simulat vaccinarea unor persoane, iar datele acestora au fost introduse de registratori în platforma ROVACCINARE.

"Cetăţenii interesaţi de obţinerea Certificatului de Vaccinare au plătit cadrelor medicale sume de bani cuprinse între 100-250 euro, pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu, respectiv pentru a nu le administra efectiv vaccinul anti-COVID-19, eliberându-le însă în schimb Adeverinţă de Vaccinare, document necesar eliberării Certificatului de Vaccinare (Certificatul Verde)", precizează procurorii.

În luna decembrie 2021 procurorii au demarat cercetările faţă de cei nouă inculpaţi.

Ancheta în acest dosar a beneficiat de sprijinul DGA- Serviciul Judeţean Anticorupţie Caraş-Severin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.