Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dosarul Vâlcov şi-ar putea găsi traiectoria - Judecătorii ICCJ vor stabili ce fac cu dosarul după motivarea CCR privind completurile specializate

Inquam Photos/ Octav Ganea
Darius Valcov Eugen Teodorovici

Dosarul lui Darius Vâlcov, fostul consilier pe probleme economice al Vioricăi Dăncilă se reia, marţi, la completul de cinci judecători de la ICCJ, când magistraţii trebuie să stabilească ce se întâmplă cu speţa după ce CCR a publicat motivarea deciziei prin care a stabilit un conflict de natură constituţională.

Concret, la completul de cinci judecători se află apelul procurorilor DNA dar şi a celor condamnaţi în dosarul lui Darius Vâlcov, iar cazul a fost amânat în luna septembrie, magistraţii stabilind să aştepte motivarea Curţii Constituţionale.

Astfel, în raport de motivarea CCR cei cinci judecători stabilesc dacă vor continua judecarea apelului sau desfiinţează decizia primei instanţe, completul de trei judecători de la ICCJ prin care l-au condamnat pe Vâlcov la opt ani, şi impun rejudecarea de la zero a dosarului.

În luna iunie, la ultimul termen judecat în faza apelului judecătorii au dezbătut probele cerute  în apărarea lor de către cei judecaţi.

După analizarea acestora completul de cinci judecători a acceptat audierea ca marotri în apărarea lui Vâlcov a martorilor Theodor Berna, Andrei Ovidiu Ramba, Virgil Christian Ramba, Blasco Vicente Espeletta şi Vasile Blaga.

Pe 3 iulie 2019, Curtea Constituțională a stabilit că există un conflict între Parlament și ÎCCJ și a anunțat că vor fi rejudecate dosarele de la Înalta Curte, soluţionate în prima instanţă înaintea deciziei ÎCCJ din 23 ianuarie 2019, în măsura în care nu au devenit definitive.

Pe 8 februarie 2018, fostul ministru al Finanţelor şi fost consilier de stat al premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, a fost condamnat, în primă instanţă, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), la opt ani de închisoare.

Darius Vâlcov a fost trimis în judecată în anul 2015, de către procurorii DNA, fiind acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.