Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două aeronave de tipul F-16 Fighting Falcon au sosit în România din Portugalia: Aeronavele performante vor fi folosite în misiuni NATO

F-16

Două aeronave de tipul F-16 Fighting Falcon au sosit vineri în România din Portugalia. Aeronavele performante vor fi folosite în misiuni NATO de pace sau în situații de criză, anunță MEDIAFAX.

Reprezentanții Ministerului Apărării Naționale au anunțat că a treia și a patra aeronavă F-16 Fighting Falcon din noul lot de cinci care vor intra în dotarea Forțelor Aeriene Române, au sosit vineri, din Portugalia, în Baza 86 Aeriană Locotenent aviator Gheorghe Mociorniță de la Borcea.

Citește și: FOTO Clotilde Armand, destăinuire după prima zi de lucru la Primăria Sectorului 1: Am găsit un distrugător de hârtie și un baston de polițist local

Ultima aeronavă din lotul de cinci va fi livrată în primul trimestru al anului 2021.

„Achiziția noului lot de avioane F-16 Fighting Falcon și a pachetului de bunuri și servicii aferent va asigura creșterea securității României prin executarea permanentă a apărării spațiului aerian național/NATO, pe timp de pace și în situații de criză, prin Serviciul de Luptă Permanent – Poliție Aeriană (SLP-PA), sub comanda NATO, în conformitate cu angajamentele asumate”, au anunțat reprezentanții Ministerului Apărării Naționale.

Alte 12 aeronave F-16 au fost cumpărate în 2016 și 2017 în baza unor contracte cu Guvernul Republicii Portugheze și Guvernul SUA. Anul viitor toate avioanele, inclusiv ultimele cinci, vor intra într-un program de modernizare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.