Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

O nouă tragedie în largul coastei de est a Tunisiei: două bărci cu migranți s-au scufundat provocând moartea a cel puțin 27 de persoane

Twitter
naufragiu migranti

Douăzeci și șapte de persoane au murit sau sunt date dispărute după ce două bărci de migranți s-au scufundat în largul coastei de est a Tunisiei. Prima ambarcațiune a plecat vineri din Tunisia spre Italia, cu 37 de persoane la bord, informează Rador.

Douăzeci de migranţi sunt dispăruți, iar 17 au fost salvați, a declarat un purtător de cuvânt al instanței din orașul Sfax. Sâmbătă, patru cadavre au fost recuperate de pe o plajă după ce o a doua barcă s-a scufundat. Treizeci și șase de persoane care se aflau pe a doua barcă au fost salvate și trei sunt date dispărute, a adăugat purtătorul de cuvânt Faouzi Masmoudi.

De la începutul lunii martie s-au produs cel puțin șapte incidente similare în largul Tunisiei, soldate cu aproximativ 100 de morți sau dispăruți. Părți ale coastei Tunisiei se află la doar aproximativ 150 de kilometri de Lampedusa, o insulă italiană folosită frecvent ca punct de trecere către continent.

Apropierea de Italia a făcut ca Tunisia să depășească Libia drept principal punct de plecare pentru cei care fug de conflicte și de sărăcia extremă din Orientul Mijlociu și Africa, căutând o viață mai bună în Europa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.