Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două bombardiere americane au survolat Peninsula Coreeană, într-un exerciţiu de noapte cu avioane japoneze şi sud-coreene

anadolu
avioane, turcia

Şase avioane militare, între care două bombardiere grele ale Statelor Unite, au survolat marţi Peninsula Coreeană, efectuând o simulare de tragere, în cel mai recent exerciţiu de forţă faţă de Coreea de Nord, transmite EFE.

Forţele Aeriene din Pacific ale SUA (PACAF) au precizat că două bombardiere strategice B-1B au zburat deasupra apelor din largul coastei de est a peninsulei. Acestora li s-au alăturat două avioane de luptă F-15K ale Coreei de Sud şi alte două avioane F-15 ale Japoniei.

"A zbura şi a ne antrena pe timp de noapte cu aliaţii noştri, de o manieră sigură şi eficientă, reprezintă o importantă capacitate comună a SUA, Japoniei şi Coreei de Sud, îmbunătăţind abilitatea tactică a aviatorilor fiecărei naţiuni", a spus Patrick Applegate, de la Centrul de Operaţiuni Aeriene 613 al SUA.

Citește și: ALERTĂ între savanți: Un asteroid va trece, joi, la mică distanţă faţă de Terra! Exerciţiu de apărare planetară

"Aceasta este o demonstraţie clară a capacităţii noastre de a realiza operaţiuni fără întrerupere cu toţi aliaţii noştri, în orice moment şi în orice loc", a adăugat acesta.

Misiunea a fost efectuată marţi noaptea. Phenianul a marcat 72 de ani de la fondarea Partidului Muncitorilor din Republica Populară Democrată Coreeană (Coreea de Nord) şi nu a răspuns la exerciţiile militare.

Tot marţi, preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a fost informat de echipa sa de securitate naţională asupra "unei serii de opţiuni" de răspuns la ameninţările Coreei de Nord, în faţa unei eventuale agresiuni.

După cum a informat într-un comunicat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Huckabee Sanders, la întâlnirea cu preşedintele american au luat parte secretarul Apărării, James Mattis, şi şeful Statului Major Interarme, Joseph Dunford.

"Reuniunea de informare şi discuţia s-au axat pe o serie de opţiuni de răspuns la orice formă de agresiune a Coreei de Nord sau, dacă ar fi necesar, pentru a împiedica o ameninţare a Coreei de Nord cu arme nucleare la adresa Statelor Unite şi a aliaţilor lor", a arătat Sanders, potrivit Agerpres.

La finalul săptămânii, liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, a promis că va continua dezvoltarea "valorosului" său program nuclear pentru a face faţă ameninţărilor SUA, iar preşedintele american, Donald Trump, a spus că "va merge un singur lucru" în privinţa Phenianului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.