Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două ceasuri Rolex Daytona care au aparținut actorului Paul Newman vor fi scoase la licitație

IMDB
The Sting Robert Redford Paul Newman

Legendarul actor american Paul Newman, care a murit în 2008, a fost şi un iubitor de ceasuri fine: două dintre Rolex-urile sale Daytona vor fi scoase la licitaţie la New York în iunie, a anunţat marţi Sotheby's, care contează pe un milion de dolari fiecare.

Chiar şi la acest preţ, va fi foarte departe de vânzarea record pentru un ceas de mână vândut la licitaţie în octombrie 2017 de casa din New York Phillips: un alt Rolex Daytona care i-a aparţinut tot lui Paul Newman şi a fost adjudecat la acea vreme în câteva minute pentru 17,8 milioane de dolari, scrie AFP.

Unul dintre cele două ceasuri elveţiene scoase la licitaţie pe 9 iunie de Sotheby's i-a fost oferit actorului de la Hollywood de soţia sa, actriţa americană Joanne Woodward, în timpul unui test al celebrei „24 de ore din Daytona”, o cursă de maşini de anduranţă pe circuitul Daytona Beach în Florida.

Estimată între 500.000 şi un milion de dolari, bijuteria Rolex Daytona cu cadran negru şi curea din piele poartă inscripţia gravată cu majuscule „drive very slowly”, semnată „Joanne”.

Celălalt Rolex „Zenith” Daytona, estimat la acelaşi preţ, un model aproape identic, dar cu cadran alb şi brăţară metalică, i-a fost oferit lui Newman pentru victoria echipei sale la „24 de ore din Daytona” din 1995.

Actorul avea atunci 70 de ani şi, prin urmare, era cel mai în vârstă pilot care a câştigat o cursă, potrivit unui comunicat de presă de la Sotheby's.

Casa de licitaţii, care aparţine magnatului francez, marocan şi israelian Patrick Drahi, a anunţat la sfârşitul lunii februarie o licitaţie în iunie cu 300 de obiecte aparţinând cuplului legendar de la Hollywood, Joanne Woodward şi Paul Newman.

Ei au fost căsătoriţi din 1958 până la moartea, în 2008, de cancer pulmonar, la vârsta de 83 de ani, a legendarului actor câştigător al Oscarului pentru „Culoarea banilor” de Martin Scorsese (1986). Joanne Woodward, în vârstă de 93 de ani, a primit un Oscar în 1958 pentru „Cele trei feţe ale Evei”.

Sotheby's a spus că este „mândră” să pună în vânzare aceste două ceasuri Daytona, „modele purtate de legenda de la Hollywood şi care povestesc despre dragostea eternă pe care a împărtăşit-o cu soţia sa Joanne şi pasiunea lui imensă pentru cursele cu motor".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.