Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două focare de COVID-19 mai sunt active în judeţul Prahova

Pinterest
coronavirus

Două focare de COVID-19 mai sunt active în judeţul Prahova, aici fiind testate pozitiv 48 de persoane, dintre care 13 copii şi adolescenţi, a anunţat, miercuri, Prefectura Prahova potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, sunt în continuare active un focar la centrul de plasament din Filipeştii de Târg, care funcţionează în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Prahova, şi un altul la un centru medical privat din oraşul Boldeşti Scăeni.

În cele două focare sunt 48 de cazuri confirmate, dintre care 18 la centrul de plasament (13 copii şi adolescenţi şi 5 membri ai personalului), iar 30 la unitatea sanitară din Boldeşti Scăeni (26 pacienţi şi patru membri ai personalului).

Citește și: Laura Codruța Kovesi, despre colaborarea cu SRI: Serviciile secrete nu au lucrat la aceste cazuri

De la începutul epidemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului Prahova au fost confirmate ca fiind infectate cu noul coronavirus 4.674 de persoane, dintre care 155 au decedat.

Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienţilor cu COVID-19 în judeţ este de 328, dintre care 285 de paturi sunt ocupate.

În continuare, toate locurile ATI alocate bolnavilor cu SARS-CoV-2 sunt ocupate, fiind vorba despre 20 de paturi de la Spitalul Judeţean Ploieşti şi Spitalul Municipal Câmpina.

Unitatea mobilă de terapie intensivă a fost reparată după ce, timp de două săptămâni, a fost nefuncţională din cauza unei probleme tehnice la instalaţia de climatizare, însă nu a fost dată încă în funcţiune de autorităţi. Această unitate mobilă dispune de opt paturi ATI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.