Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două judecătoare de la Tribunalul București, sancționate de CSM

CSM

Două judecătoare de la Tribunalul București au fost sancționate miercuri de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Este vorba de Steliana Mihăilescu, judecător la Tribunalul Bucureşti, care a fost sancționată de CSM cu diminuarea indemnizaţiei pentru o perioadă de două luni, pentru nerespectarea unor dispoziţii administrative.

ONOARE mai mare nu se putea: Cine îl va vizita pe Donald Trump


"Secţia pentru judecători (...) a admis acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva doamnei Mihăilescu Steliana, judecător în cadrul Tribunalului Bucureşti. (...) Secţia a aplicat doamnei judecător sancţiunea disciplinară constând în 'diminuarea indemnizaţiei de încadrare lunare brute cu 10% pe o perioadă de 2 luni' pentru săvârşirea abaterii disciplinare (...) 'nerespectarea în mod nejustificat a dispoziţiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse în conformitate cu legea de conducătorul instanţei sau al parchetului ori a altor obligaţii cu caracter administrativ prevăzute de lege sau regulamente'", se precizează într-un comunicat al CSM.

VEDETE din Radio, alături de șeful societății, puși sub ACUZARE de procurori

De asemenea, Bogdana Ligia Secan, judecător la Tribunalul Bucureşti, a fost sancţionată miercuri de Consiliul Superior al Magistraturii cu excluderea din magistratură, pentru întârzieri repetate în efectuarea lucrărilor. 

"Secţia pentru judecători în materie disciplinară (...) a admis în parte acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva doamnei Secan Bogdana Ligia, judecător în cadrul Tribunalului Bucureşti. (...) Secţia a aplicat doamnei judecător sancţiunea disciplinară constând în 'excluderea din magistratură' pentru săvârşirea abaterii disciplinare (...) 'întârzierea repetată în efectuarea lucrărilor, din motive imputabile'", se precizează într-un comunicat al CSM transmis AGERPRES.

Conform aceleiaşi surse, hotărârile de sancţionare vor cuprinde, alături de alte elemente prevăzute de lege, descrierea faptei pentru care s-a aplicat sancţiunea disciplinară, urmând a fi redactată şi publicată pe site-ul CSM în termen de 20 de zile de la pronunţare. 

Deciziile pot fi atacate cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.