Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două mănăstiri şi două biserici de lemn din judeţul Suceava vor fi restaurate cu 6,5 milioane de euro

crestinortodox.ro
Biserica din lemn de la Putna

Două mănăstiri şi două biserici de lemn din judeţ vor fi restaurate şi reabilitate cu 6,5 milioane de euro, după ce, joi, la Ministerul Fondurilor Europene, în prezenţa reprezentanţilor Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, au fost semnate patru proiecte în acest sens, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur.

Potrivit lui Flutur, prezent la semnarea documentelor, CJ Suceava are un parteneriat cu Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor din luna martie a acestui an, pentru sprijinirea de proiecte de refacere a unor biserici şi mănăstiri.

Prin semnarea acestor proiecte, mănăstirile Slatina şi Arbore vor beneficia de câte 2,75 milioane de euro, iar bisericile de lemn din satul Colacu (comuna Fundu Moldovei) şi din Botoşana de câte 500.000 de euro, potrivit Agerpres.

"Este o continuare a sprijinului acordat monumentelor istorice din judeţul Suceava pentru consolidarea şi păstrarea lor. Consiliul Judeţean se angajează prin acest parteneriat să promoveze rutele culturale ale bisericilor din lemn şi ale mănăstirilor din judeţul Suceava. Promovare înseamnă organizarea de evenimente, organizarea de trasee turistice, materiale publicitare, pentru a creşte numărul de turişti (...) Promovarea mai înseamnă şi organizarea de nunţi tradiţionale şi alte evenimente culturale cu specific tradiţional satului bucovinean, inclusiv pelerinaje (...) Dacă ne referim la Mănăstirea Slatina, Consiliul Judeţean a finalizat modernizarea drumului judeţean Mălini - Slatina şi pregăteşte modernizarea care să lege Slatina de Gura Humorului prin Valea Moldovei. Pentru Mănăstirea Arbore, ctitorie a hatmanului Luca Arbore, Consiliul Judeţean a modernizat drumul care face legătura cu localitatea Arbore şi pregăteşte organizarea de evenimente culturale pentru promovarea mănăstirii de la poalele Obcinei Mari", a spus Gheorghe Flutur.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean, după finalizarea restaurării, bisericile de la Colacu şi Botoşana, ''atât de valoroase ca arhitectură şi despre care s-a vorbit prea puţin'', vor intra în circuitul bisericilor de lemn din judeţul Suceava.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.