Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două mari companii de logistică din SUA se îndreaptă spre stivuitoarele operate de la distanţă, din cauza lipsei de personal

s1.1zoom.me
america sua

Două mari companii de logistică din SUA, ArcBest şi NFI Industries, intenţionează să pună în funcţiune mai multe mii de stivuitoare care pot fi operate de la distanţă, în contextul în care sectorul de distribuţie se confruntă cu un deficit persistent de personal, transmite Reuters.

Cele două companii au anunţat miercuri că au participat la ultima rundă de finanţare, în valoare de 42 de milioane de dolari, demarată de Startup Phantom Auto, firma care produce stivuitoare care pot fi operate de la distanţă. Tehnologia pusă la punct de Phantom permite unui singur operator să piloteze mai multe stivuitoare aflate în locaţii diferite, potrivit Agerpres.ro.

NFI Industries operează peste cinci milioane de metri pătraţi de spaţii de depozitare şi intenţionează ca în următorii trei-cinci ani să introducă aproximativ 1.500 de stivuitoare care pot fi operate de la distanţă în depozitele sale din SUA şi Canada. Directorul general de la NFI, Sid Brown, spune că obiectivul nu este înlocuirea oamenilor ci adăugarea de capacitate graţie faptului că oamenii vor putea lucra de la distanţă, ceea ce ar putea ajuta şi la recrutare, inclusiv în rândul pasionaţilor de jocuri video.

"Avem mii şi mii de operatori de stivuitor. Dacă am putea îndeplini 30% până la 50% din funcţiile din depozite prin utilizarea unor stivuitoare operate de la distanţă cred că ar fi un câştig real pentru noi. Şi dac am putea avea persoane din regiuni diferite, poate în Asia, America de Sud sau Europa, atunci am avea oameni care ar putea lucra un al doilea sau al treilea schimb", a spus Sid Brown.

La rândul său, directorul de inovare de la ArcBest, Michael Newcity a spus că firma americană de logistică discută cu clienţii din sectoarele automotive şi retail cu privire la introducerea de stivuitoare care utilizează sistemul de operare remote dezvoltat de Phantom.

"Toţi clienţii cu care am vorbit se extind. Criza de personal cu care se confruntă acum în operaţiunile din depozite datează de dinainte de pandemie", a afirmat Michael Newcity.

Numărul de muncitori care să lucreze în depozite era limitat şi înaintea pandemiei, iar problemele de personal s-au agravat pe măsură ce cheltuielile robuste ale consumatorilor şi creşterea vânzărilor online a pus presiune pe reţelele de distribuţie, scrie Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.