Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două mari FORȚE vor 'RELANSAREA' Europei: 'Nu a auzit STRIGĂTELE de alarmă'

UE Uniunea europeana

Preşedintele francez, Emmanuel Macron, şi şeful guvernului italian, Paolo Gentiloni, au afirmat duminică, la Paris, voinţa lor de a lucra împreună la o "relansare" a Europei, liderul de la Paris pledând pentru o "capacitate bugetară comună" iar oaspetele său pentru "o Uniune fiscală şi bancară", transmite AFP.

Recenta alegere a lui Emmanuel Macron generează "o speranţă şi o încredere în Europa", a declarat Gentiloni, în curtea Palatului Elysee, alături de şeful statului francez, înainte de o cină de lucru.

Potrivit premierului italian, una dintre priorităţi este de a lucra pentru a merge "spre o uniune fiscală şi bancară". "Asta nu imediat, dar este important să începem să lucrăm în această direcţie", a spus Gentiloni, potrivit Agerpres.

Citește și: Ungaria FIERBE: Manifestație de amploare, la Budapesta, împotriva lui Viktor Orban / VIDEO

Pledând de asemenea pentru "o Europă mai puternică şi mai apropiată de cetăţeni", el s-a bucurat să vadă că Italia şi Franţa, "ţări atât de apropiate şi atât de prietene", pot continua "să lucreze împreună".

Emmanuel Macron, care deja de la alegerea sa ca preşedinte, pe 7 mai, s-a întâlnit cu cancelara germană, Angela Merkel, şi cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, şi-a exprimat voinţa de a lucra la "o adevărată relansare a perspectivelor noastre europene".

El şi-a exprimat dorinţa unei foi de parcurs care să permită crearea unei "capacităţi bugetare comune, a unei adevărate Europe şi a unei adevărate zone euro a investiţiilor care va permite reducerea diferenţei care există între economiile noastre".

Citește și: ONU, reacție FULGER după ultimul test cu rachetă al Phenianului: Ședință cu UȘILE ÎNCHISE

"Această diferenţă este cea care a putut crea tensiuni financiare din care Italia a avut de suferit în ultimii ani", a adăugat Macron.

Cu privire la migraţie, preşedintele Franţei a subliniat "provocările" cu care s-a confruntat Italia, recunoscând că Europa "nu a auzit suficient de rapid strigătele (sale) de alarmă".

Acest dineu de lucru a fost organizat cu câteva zile înainte de summitul G7 al şefilor de stat şi de guvern (SUA, Japonia, Germania, Franţa, Marea Britanie, Italia şi Canada), care va avea loc, pe 26 şi 27 mai, la Taormina, în Sicilia, sudul Italiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.