Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două militante pentru drepturile omului, arestate în Turcia

turcia erdogan democratie

Autorităţile turce au arestat sâmbătă două militante pentru drepturile omului care fuseseră puse în libertate în această săptămână după o arestare anterioară, a anunţat organizaţia neguvernamentală Amnesty International, care a calificat măsura drept 'crudă şi retrogradă', transmite AFP.

Citește și: SURPRIZĂ în PSD: Un deputat anunţă că va candida la prezidenţialele din 2019

Citește și: CUTREMUR în Biserica Ortodoxă: Managerul Episcopiei Tomisului și o CĂLUGĂRIȚĂ au fost REȚINUȚI


Cele două militante - Nalan Erkem, membră a ONG-ului Adunarea Cetăţenilor, şi Ilknur Üstün, din partea Coaliţiei Femeilor - au fost arestate la domiciliile lor din Istanbul şi Ankara. 

Ele au fost arestate prima dată la începutul lunii iulie alături de alte opt militante pentru drepturile omului, printre care directoarea filialei turce a Amnesty International, măsura provocând indignare în mai multe ţări europene. 

Un tribunal din Istanbul a decis marţi să plaseze în arest şase din aceste zece militante, sub acuzaţia că au comis 'o crimă în numele unei organizaţii teroriste'. În Turcia această expresie îi desemnează cel mai adesea pe susţinătorii predicatorului musulman Fethullah Gülen, care trăieşte în exil în SUA şi pe care Ankara îl acuză de organizarea tentativei de lovitură de stat din 15 iulie anul trecut, şi pe separatiştii kurzi din PKK (Partidul Muncitorilor din Kurdistan). 

Celelalte patru militante, inclusiv Nalan Erkem şi Ilknur Üstün, au fost puse în libertate sub control judiciar în aceeaşi zi. Un nou mandat de arestare a fost însă emis vineri, în urma unui apel al Parchetului. Erkem şi Üstün au fost arestate astfel pentru a doua oară, dar soarta celorlalte două militante nu este cunoscută.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.