Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două oraşe din China cer efectuarea de teste anale de COVID-19 în cazul persoanelor sosite din străinătate

test covid-19 coronavirus testare

Capitala Beijing şi oraşul Qingdao din China au inclus teste anale de COVID-19 pentru persoanele care sosesc din străinătate, informează presa de stat citată vineri de EFE.

Potrivit ziarului Global Times, atât capitala cât şi oraşul din provincia orientală Shandong cer această nouă metodă de testare, ca parte a condiţiilor de carantină pentru sosirea în ţară din străinătate, potrivit agerpres.ro.

Vezi şi: Raed Arafat dă detalii pas cu pas: Cum s-au desfăşurat evenimentele tragice de la Matei Balş/ VIDEO

Aceste teste, potrivit experţilor citaţi de mediile locale, ar fi mai precise decât cele utilizate în mod obişnuit până acum, precum prelevarea probelor nazo-faringiene cu beţişoare - tradiţionalele teste PCR, de salivă sau de sânge, au transmis de asemenea Reuters şi AFP.

Testele anale au mai fost utilizate la Shanghai (estul ţării) la începutul anului 2020, ca metodă standard pentru autorizarea externării pacienţilor spitalizaţi cu COVID-19, dar ulterior s-a renunţat la ele.

În urma apariţiei unor focare la jumătatea anului trecut, unele oraşe au revenit la această metodă în ultimele săptămâni pentru a verifica cazurile suspecte, contactele apropiate ale persoanelor infectate sau, ca în cazul Yangzhou, pentru controlul de rutină al lucrătorilor din sectorul produselor congelate. Acest sector este în mod special supus atenţiei la Beijing, fiind considerat responsabil de ultimul val de contagieri.

Citat de Global Times, directorul Centrului Clinic pentru Sănătate Publică al Universităţii Fudan (Shanghai), Lu Hongzhou, a asigurat că testele anale sunt "mai stabile şi mai precise" decât cele prelevate din gât şi nas, care pot da rezultate greşite. Potrivit oamenilor de ştiinţă chinezi, coronavirusul dispare mai repede în aceste tipuri de probe decât în cele anale, ceea ce ar însemna că acestea din urmă ar fi mai potrivite pentru purtătorii asimptomatici sau pentru cei ale căror simptome respiratorii s-au remis.

Totuşi, el a precizat că probele anale nu sunt utilizate în testele în masă, ci doar pentru depistarea unor cazuri locale de infectare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.