Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două persoane vaccinate au murit de COVID-19 tulpina indiană în UK

www.medicircle.in
Decese Covid

Doar două persoane au murit cu varianta indiană a SARS-Cov-2 după ce au primit ambele doze, sugerând că vaccinul joacă un rol major în prevenirea formelor grave, chiar dacă sunt provocate de variante. Ultimele cifre de la Public Health England (PHE) arată că, în ciuda faptului că au au fost înregistrate 5.599 de infectări cu varianta indiană, au decedat doar 12 persoane, dintre care două erau complet vaccinate.

3% dintre persoanele care au primit ambele doze ale vaccinului anti-Covid au fost infectate și aproape 73% din cazuri au fost la persoanele nevaccinate – restul aveau doar o singură doză.

James Ward, matematician și consultant strategic, spune că eficacitatea vaccinului împotriva spitalizării în cazul variantei indiane este de 85-90% după o doză și de „aproape 100%” după două doze.

Rata generală a mortalității pentru varianta indiană este de doar 0,2%, comparativ cu 2% pentru varianta britanică, arată noile date.

Numerele sunt neașteptat de mici, chiar dacă datele sugerează că mutația indiană este mai contagioasă.

Dr. Helen Wall, ofițerul responsabil pentru programul de vaccinare Covid din Bolton, unul dintre focarele variantei indiene, a declarat că mulți pacienți spitalizați aveau între 30 și 40 de ani.

Ea spune pentru emisiunea Today de la BBC Radio 4 că în spital ajung oameni cu forme mai ușoare, comparativ cu pacienții infectați cu variante anterioare. „În ceea ce privește cazurile grave, vaccinul pare să funcționeze”, a spus ea.

Tulpina dominantă

Datele Oficiului de Statistică Națională (ONS) sugerează că, deși numărul internărilor crește în regiunile afectate de variantă, cifra rămâne stabilă pe plan național.

Tim Spector, profesor de epidemiologie genetică la King College și principalul om de știință al studiului, afirmă că „varianta indiană devine tulpina dominantă în Marea Britanie, dar cifrele naționale rămân neafectate, în ciuda temerilor că varianta ar putea provoca un al treilea val.

Datele indică, de asemenea, că vaccinurile sunt eficiente împotriva variantei indiene și acesta este, probabil, motivul pentru care numărul cazurilor nu a crescut, iar cifrele spitalizărilor și deceselor rămân scăzute.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.