DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Două publicații catolice, 'Catholic Universe' și 'Catholic Times', fondate în 1860 au fost închise în Regatul Unit

vaticannews
ziare marea britanie

Este un moment trist, dar s-ar putea transforma în oportunitatea de a descoperi noi forme de comunicare: astfel comentează cardinalul Vincent Nichols, arhiepiscop de Westminster, în Regatul Unit, vestea închiderii a două ziare: “Catholic Universe” și “Catholic Times”. Ambele au fost fondate în 1860 și înglobate, în 2020, în Universe Catholic Media Ltd, scrie vaticannews.va.

Cetatea Vaticanului – A. Mărtinaș

Cele două publicații catolice au căutat să ofere, în cei peste 170 de ani de activitate, „o lumină care să orienteze lumea și o oglindă care să o reflecte”, ținându-i pe catolici informați despre credința lor și aducându-i mult mai aproape de Dumnezeu. Mulțumindu-le editorilor și membrilor redacțiilor care au lucrat pentru cele două ziare, ducând în țară „mărturia Bisericii Catolice”, cardinalul a evidențiat că „acesta este un moment istoric care vine ca un semn al timpurilor”.

„Piața publicistică actuală este dificilă” – a adăugat cardinalul – „și toți membrii din Universe Media Group au depus eforturi intense pentru a continua să își desfășoare activitatea, serviciul lor neobosit și angajamentul față de comunitatea catolică din această țară și nu numai”. „De mulți ani” – a amintit arhiepiscopul de Westminster – „au depus toate eforturile pentru a continua să dea voce Bisericii Catolice, în sprijinul deplin al misiunii noastre de a răspândi Evanghelia și de a da mărturie despre credința noastră”, în contextul circumstanțelor și al timpurilor dificile pe care le trăim”.

Cardinalul a făcut de asemenea o reflecție asupra „rolului comunicării și al jurnalismului în prezentarea vieții Bisericii Catolice din perspectiva credinței”, fapt ce reprezintă „o mare provocare”. "Speranța și rugăciunea mea” – spune în concluzie – „este ca credincioșii catolici să continue, cu profesionalism și entuziasm, să se angajeze în această misiune, explorând și dezvoltând noi posibilități de comunicare și noi modalități de a ne istorisi credința în țara noastră ".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.