Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două publicații catolice, 'Catholic Universe' și 'Catholic Times', fondate în 1860 au fost închise în Regatul Unit

vaticannews
ziare marea britanie

Este un moment trist, dar s-ar putea transforma în oportunitatea de a descoperi noi forme de comunicare: astfel comentează cardinalul Vincent Nichols, arhiepiscop de Westminster, în Regatul Unit, vestea închiderii a două ziare: “Catholic Universe” și “Catholic Times”. Ambele au fost fondate în 1860 și înglobate, în 2020, în Universe Catholic Media Ltd, scrie vaticannews.va.

Cetatea Vaticanului – A. Mărtinaș

Cele două publicații catolice au căutat să ofere, în cei peste 170 de ani de activitate, „o lumină care să orienteze lumea și o oglindă care să o reflecte”, ținându-i pe catolici informați despre credința lor și aducându-i mult mai aproape de Dumnezeu. Mulțumindu-le editorilor și membrilor redacțiilor care au lucrat pentru cele două ziare, ducând în țară „mărturia Bisericii Catolice”, cardinalul a evidențiat că „acesta este un moment istoric care vine ca un semn al timpurilor”.

„Piața publicistică actuală este dificilă” – a adăugat cardinalul – „și toți membrii din Universe Media Group au depus eforturi intense pentru a continua să își desfășoare activitatea, serviciul lor neobosit și angajamentul față de comunitatea catolică din această țară și nu numai”. „De mulți ani” – a amintit arhiepiscopul de Westminster – „au depus toate eforturile pentru a continua să dea voce Bisericii Catolice, în sprijinul deplin al misiunii noastre de a răspândi Evanghelia și de a da mărturie despre credința noastră”, în contextul circumstanțelor și al timpurilor dificile pe care le trăim”.

Cardinalul a făcut de asemenea o reflecție asupra „rolului comunicării și al jurnalismului în prezentarea vieții Bisericii Catolice din perspectiva credinței”, fapt ce reprezintă „o mare provocare”. "Speranța și rugăciunea mea” – spune în concluzie – „este ca credincioșii catolici să continue, cu profesionalism și entuziasm, să se angajeze în această misiune, explorând și dezvoltând noi posibilități de comunicare și noi modalități de a ne istorisi credința în țara noastră ".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.