Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două rezoluţii ale ONU privind Siria vor fi discutate sâmbătă în Consiliul de Securitate

siria tartus

Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite urmează să discute sâmbătă un proiect de rezoluţie introdus de Franţa, fără şanse reale de a fi adoptat, care face apel la încetarea bombardamentelor asupra oraşului Alep, şi un al doilea proiect privind Siria, propus de Rusia, care nu menţionează explicit aceste operaţiuni, transmit agenţiile internaţionale de presă. 

Ambasadorul Rusiei la ONU, Vitali Ciurkin, anunţase deja că "nu vede cum" ar putea lăsa să treacă rezoluţia propusă de Franţa, indicând astfel că Rusia îşi va exercita dreptul de veto în Consiliu. 

Ulterior, Rusia a venit cu propria propunere de rezoluţie, al cărei text a fost obţinut de AFP. Documentul cere "încetarea imediată a ostilităţilor, în special la Alep" şi solicită tuturor părţilor să permită accesul ajutoarelor umanitare. 

Ambasadorul britanic la Naţiunile Unite, Matthew Rycroft, a respins versiunea rusă, afirmând că intenţia acesteia este "de a deturna în mod cinic atenţia de la necesitatea încetării bombardamentelor asupra Alepului". 

Ministrul francez de externe, Jean-Marc Ayrault, aflat în vizită la Washington, a avertizat vineri că votul va constitui un "moment al adevărului" pentru toţi membrii Consiliului de Securitate, (...) în special pentru partenerii noştri ruşi". Gazda sa, secretarul de stat american John Kerry, a declarat că este necesară o "anchetă adecvată pentru crime de război" împotriva regimului de la Damasc, susţinut de Rusia. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.