Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două spitale din municipiul Baia Mare sunt ocupate aproape în totalitate cu pacienţi COVID-19

Europa FM
doctor medic spital

Principalul spital suport pentru pacienţii infectaţi cu virusul SARS-CoV-2 este ocupat aproape la capacitatea maximă, a informat, joi, primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş.

"Spitalul TBC - Spital Suport COVID are 159 paturi funcţionale din 210 aprobate în structura spitalului. Normele de distanţare şi suprafaţa aferentă unui bolnav a generat diminuarea. La aceasta oră sunt 19 paturi la Anestezie Terapie Intensivă dedicate pacienţilor COVID (ATI) - 19 pacienţi (12 din Baia Mare, 7 din alte localităţi), 90 paturi COVID ocupate de 57 de pacienţi din Baia Mare şi 34 din alte localităţi, 50 de paturi TBC ocupate cu 27 pacienţi", a spus Cătălin Cherecheş, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Dan Barna tună și fulgeră: ‘Vechile partide PSD, PNL şi UDMR au boicotat referendumul Fără Penali’

Potrivit acestuia, situaţia este aproape identică şi la Spitalul de Boli Infecţioase din municipiul Baia Mare.

"Spitalul de Boli Infecţioase - spital COVID - 135 paturi dedicate, 112 ocupate cu bolnavi COVID (68 din Baia Mare, 44 din alte localităţi), 23 paturi ocupate de suspecţi simptomatici. (...) Mai există câteva locuri ATI COVID la Spitalul Judeţean (de Urgenţă n.red.) pentru cei internaţi acolo cu alte afecţiuni şi care se contaminează, iar cei netransportabili fiind în stare critică rămân în Judeţean pe paturile menţionate mai sus", a menţionat Cătălin Cherecheş.

Din cursul după-amiezii de miercuri, municipiul Baia Mare a intrat în carantină pentru 14 zile ca urmare a creşterii numărului de persoane infectate.

De asemenea, primarul municipiului Baia Mare se află în izolare la domiciliu după ce un contact apropiat al său a fost declarat pozitiv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.