Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Două STARURI de la PSG riscă ani grei de închisoare în urma dezvăluirilor Football Leaks

www.gsp.ro
Angel di Maria

Doi fotbaliști de top, ambii argentinieni. Angel Di Maria și Javier Pastore. Ambii de la Paris Saint-Germain. Primul, 28 de ani, din 2015 la PSG. Al doilea, 27 de ani, din 2011 lângă Eiffel, anunță gsp.ro.

Numele amândurora apar în dosarul Football Leaks, de fiecare dată legate de "labirinturi" de companii-paravan create pentru a camufla banii câștigați din drepturile de imagine, sume ascunse în paradisul fiscal caraibian.

Ieri, Parchetul francez a anunțat că a lansat încă din 12 decembrie o anchetă pentru fraudă fiscală agravată, în urma dezvăluirilor consorțiului media European Investigative Collaborations. Iar până la acea oră, cotidianul online Mediapart (parte EIC) comentase în Franța în special cazurile Di Maria și Pastore.

Citește și: Gigi Becali și-a luat gândul de la Raul Rusescu

"Informațiile furnizate de presă au fost suficient de serioase pentru a justifica deschiderea acestei investigații, de care se va ocupa Oficiului central de luptă împotriva infracțiunilor financiare și fiscale", a declarat Jean-Marc Toublanc, secretarul general al Parchetului. Vorbind și despre ce riscă jucătorii, dacă vor fi găsiți vinovați: "Sancțiunile s-au înăsprit. Pentru fraudă fiscală agravată, 7 ani de închisoare, două milioane de euro amendă, plus pedepse complementare, de confiscare a bunurilor imobile sau a banilor din depozitele bancare".

10.800.000 €este salariul anual brut al lui Angel di Maria la PSG

9.200.000 €câștigă pe sezon Javier Pastore (sumă brută) la formația pariziană

Atacantul argentinian e sub foc încrucișat. Pe 7 decembrie, la patru zile de la startul dezvăluirilor EIC, Parchetul madrilen a pornit o anchetă pentru infracțiuni fiscale împotriva a 5 fotbaliști care au jucat sau care evoluează încă în Spania. Unul dintre ei este Angel di Maria, pentru perioada Real Madrid (2010-2014). Banii sud-americanului și ai agenților săi tranzitau Olanda și se opreau în companii-paravan din Panama și Insulele Virgine Britanice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.