Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Douăzeci şi doi de migranţi originari din Mali, printre care şi trei copii, au murit într-un naufragiu în largul coastelor libiene

Agerpres.ro
naufragiu migranti

Douăzeci şi doi de migranţi, toţi originari din Mali, printre care şi trei copii, au murit într-un naufragiu în largul coastelor libiene, a anunţat marţi ONU, citând supravieţuitori care au vorbit despre victime decedate prin înec sau deshidratare, transmit AFP şi Reuters.

După nouă zile pe mare într-o barcă pneumatică, 61 de supravieţuitori, cei mai mulţi originari din Mali, au fost salvaţi de gărzile de coastă libiene şi aduşi pe continent, a indicat Organizaţia Internaţională pentru Migraţii (OIM), potrivit Agerpres.ro.

Potrivit Ministerului pentru malienii din străinătate, cei 22 făceau parte dintr-un grup de 83 de migranţi rămaşi blocaţi pe o ambarcaţiune în derivă începând din 22 iunie. Ceilalţi 61, printre care şi cetăţeni malieni, au fost salvaţi cu ajutorul OIM.

Conform unui purtător de cuvânt al OIM, în primul trimestru din 2022 s-au înregistrat 'creşteri semnificative' ale fluxurilor de migranţi dinspre Niger şi Mali spre Africa Nord comparativ cu anii anteriori.

Între ianuarie şi aprilie, numărul migranţilor care au părăsit Nigerul a fost cu 45% mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului 2021, în timp ce numărul migranţilor din Mali aproape s-a dublat în acelaşi interval.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.